Ce este online banking si de ce sa folosesti serviciul

Online banking este serviciul perfect pentru omul modern, activ, care nu are suficient timp să meargă la bancă, dar care vrea să fie mereu la curent cu situația sa financiară și să facă tranzacții în orice moment al zilei.

Chiar dacă găsim bănci la tot pasul, cele mai multe dintre ele au un program care se suprapune cu orarul nostru de la birou. Femeia modernă nu are, deci, suficient timp liber pentru a ajunge la bancă atunci când are nevoie, dar în ajutorul său vine acest minunat serviciu numit online banking.Cum iti intocmesti un plan financiar pentru bugetul personal?

Pe scurt, online banking îți permite să efectuezi tranzacții bancare oriunde te afli, atâta timp cât ai la dispoziție internetul de pe calculator sau chiar de pe mobil. Cu alte cuvinte, fie că ești la muncă, acasă, în pat, sau în vacanță peste mări și țări, îți poți accesa contul, chiar dacă orele de program de la bancă s-au terminat.

Ce poți face prin online banking?

Întrebarea este „Ce nu poți face?”. Nu numai că ai acces la istoricul tranzacțiilor tale și la extrasele de cont, ci poți face transferuri către alte conturi, schimburi valutare sau chiar să îți plătești facturile la utilități – toate acestea la orice oră din zi, oriunde te-ai afla.

Intrebari care iti aduc jobul visat

Pentru început, trebuie să ai, bineînțeles, un cont bancar activ. Vei merge întâi la bancă pentru a solicita acesteia serviciul, apoi vei primi un ID de utilizator cu care îți poți accesa contul. Platforma pe care o vei accesa este una sigura, operată de banca al cărei client ești, deci nu trebuie să îți faci griji că cineva ți-ar putea fura banii sau ar putea face tranzacții dubioase în locul tău. Platforma este, de asemenea, una user friendly, deci nici măcar nu trebuie să știi să faci chestii complicate pe calculator.

Uite un exemplu care te va ajuta să înțelegi mai bine cum funcționează serviciul – plata facturii de internet. Intri pe site-ul de online banking și introduci numărul de cont și parola ta. Asta îți ia, să zicem, vreo 20-30 de secunde. Dacă vrei să faci o tranzacție, introduci suma dorită, apoi contul provider-ului de internet și asta este tot. Poți face acest lucru în timpul unei reclame de la televizor și tot îți mai rămâne timp să verifici și notificările de pe Facebook.

Deschide-ti propria afacere

Bineînțeles, sunt câteva opțiuni care diferă de la o bancă la altă, dar vei afla toate detaliile necesare atunci când soliciți serviciul.

Dacă folosești deja serviciul de online banking, spune-ne care ți se pare cel mai important beneficiu al său!

Etichete: hot
Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise