Ce este Airbnb și cum poți face bani din asta?

Niște bani în plus nu strică nimănui, iar prin Airbnb poți scoate o sumă frumușică. Iată ce este acest serviciu și ce beneficii îți oferă.

Din ce în ce mai mulți tineri încearcă să câștige bani pe lângă serviciu, fie că asta înseamnă să facă freelancing, să pornească propria afacere sau, mai nou, să își folosească propria casă în acest scop.Pe scurt, Airbnb este un site unde poți găsi cazare atunci când pleci în vacanță câteva zile. În loc să stai la hotel sau la o pensiune, poți închiria o cameră (sau mai multe) din casa sau apartamentul cuiva.

Cum funcționează Airbnb pentru proprietari?

E foarte simplu: te înscrii în comunitate și îți închiriezi un anumit spațiu din casă. Apoi, turiștii te contactează și plătesc direct prin această platformă. Tariful îl setezi tu, în funcție de zona unde locuiești, în ce stare se află camerele, ce poți oferi celor care se vor caza la tine (aer condiționat, microunde, mașină de spălat etc).

Bineînțeles, securitatea este foarte importantă, deci va trebui să fii verificat înainte de a-ți face cont, la fel și „chiriașii”. La final, ambele părți pot oferi recomandări.

Citește și: Freelancing. Ce este și în ce condiții merită încercat? 

De ce trebuie să ții cont?

Folosește fotografii bune

O imagine face cât o mie de cuvinte, mai ales atunci când vrei să închiriezi o cameră. Ai grijă să ai camera curată și ordonată și să pozezi tot ce este important. De exemplu, dacă menționeză că ai un televizor în cameră, acesta ar trebui sî apară în poză.

Oferă suficiente informații

Vorbește despre zona unde locuiești: de exemplu, este o zonă liniștită, cu un parc în apropiere, aflată la 5 minute de metrou și la 10 minute de hypermarket. Fix lângă bloc ai și un magazin non-stop, iar la 2 stații de tramvai se află un mall.

Vorbește despre regulile casei. Accepți fumători? Tu ești fumător? Ai animale, accepți animale? Vrei liniște noaptea? E casa ta, deci stabilești singur regulile!

Oferă oaspeților tot ce au nevoie

Ai grijă să ai mereu un așternut curat și prosoape, o pătură sau pernă în plus, suficienți saci de gunoi, un kit de prim-ajutor, destulă hârtie igienică etc. Nu strică să oferi și câte ceva în plus: cafea dimineața (sau chiar micul dejun), ceva de ronțăit în bucătărie sau transport de la și până la aeroport, de exemplu.

Fii prietenoasă

Atât înainte ca oaspeții să ajungă, cât și în timp ce ei locuiesc la tine,fii cât mai prietenoasă. Răspund rapid mesajelor, oferă explicații, dacă e nevoie, oferă recomandări (la ce restaurant să mănânce, prin ce parc să se plimbe).

Citește și: Cum poți lucra de acasă dacă ești mamă? 

Păstrează casa curată

Ai grijă să nu fie fire de păr lipite pe cabina de duș, păr de pisică prin bucătărie, vreo pânză de păianjen în dormitor etc. Nu uita să faci ordine și prin frigider, nimeni nu vrea să găsească mâncare expirată pe acolo!

Gândește-te ce ți-ai dori tu de la un proprietar, ce te-ar bucura și te-ar face să îi dai nota maximă.

Airbnb nu este pentru tine dacă…

… nu îți place să cunoști persoane noi;
… nu ai încredere în persoane pe care nu le cunoști;
… nu te simți confortabil dacă ai străini în casă;
… nu vrei să faci curat după străini.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.