Ce au acești lideri din business în comun?

Ei sunt așii planurilor mărețe. Dar ce au acești lideri din business în comun? Își cunosc atuurile, valoarea și principiile, dar știu și cum să le aplice, astfel încât să se bucure de succes. Vrei și tu să înveți cum? Citește în continuare!

Așadar, vi prezentăm pe unii dintre cei mai influenți oameni din lume: Arianna Huffington, co-fondator Huffington Post, Bill Gates, co-fondator Microsoft, Huda Kattan, CEO Huda Beauty, Sir Richard Branson, fondator Virgin Group, Sean Diddy Combs, președinte și CEO Combs Enterprises, Oprah Winfrey, mogul, Steve Jobs, co-fondator Apple Inc., Sheryl Sandberg, COO Facebook, Jeff Bezos, fondator Amazon, Sophia Amoruso, CEO Girlboss.

Am avut parte de tărie de caracter, scindări și muncă efectuată cu grijă. Laitmotivul pentru 2019 este, însă, setat pe valoare. Cel puțin așa spune Lisa Quinn, fondator și Executive Leadership Coach al Quinn Coaching, care ne oferă câteva vorbe de duh pentru a masteriza arta succesului. Dacă ești în trepidații la job, așteptând să faci următoarea mutare, sau doar vrei să știi cum să excelezi la locul de muncă actual, Quinn e omul la care trebuie să apelezi. „Valorile sunt componente care influențează personalitatea și care oferă o perspectivă asupra vieții.

Odată ce ai ajuns să le stăpânești pe ale tale, este mult mai ușor să afli de ce nu te simți satisfăcută în totalitate în privința carierei sau cum să îți mărești fericirea în general”, spune aceasta. Deci cum îți dai seama care sunt valorile tale și cum ar trebui să le pui în evidență? Cu această „fișă de lucru”, în care Quinn împărtășește din secrete. Ia notițe pentru a atinge succesul!

Pasul 1: Identifică-ți valorile

Valorile sunt lucrurile care:

  • Energizează
  • Inspiră
  • Te țin cu picioarele pe pământ
  • Oferă îndeplinire
  • Motivează
  • Te ajută să definești felul în care vezi succesul

Gândește-te la un cuvânt cu care să te asociezi. De exemplu, „creativitate”. Acest cuvânt te face să bifezi mai multe dintre efectele din stânga? Atunci este probabil o valoare pentru tine. Încă nu știi care sunt atuurile tale? Enervează-te. Unul dintre motivele pentru care ne frustrăm de multe ori este senzația că valorile noastre sunt compromise. Urăști grosolănia? Asta se întâmplă pentru că pui preț pe „respect” și „politețe”. Te simți frustrată când nu reușești să duci la bun sfârșit un task? Atunci „excelența” poate fi o valoare pe care o prețuiești.

Ai finalizat primul pas? Notează 10 valori (de exemplu, „statut” sau „atenție la detalii”) care îți vin în minte:

  • Prietenie, Claritate, Respect

Pasul 2: Găsește-ți momentul de glorie

O.K., pare nerealist, dar rămâi cu noi. Adu-ți aminte de ultima dată când te-ai simțit atât de împlinită încât simțeai că lumea e la picioarele tale. Poate fi vorba despre orice, de la a încheia un semimaraton, până la acea a treia întâlnire minunată cu iubitul. Gândește-te la lucrul care te-a satisfăcut cu adevărat atunci – poate fi „încredere de sine”, „distracție” sau „individualitate”.

Notează 10 valori desprinse din momentul tău de glorie.

Pasul 3: Rafinează lista

Așază-ți valorile de la primii doi pași în funcție de ordinea importanței. Examinează-l pe fiecare în parte, apoi decide care sunt cele pe care le onorezi în prezent (primul fiind cel mai important, cel de-al 20-lea, cel mai puțin semnificativ). Analizează în profunzime felul în care a decurs ultima lună (în cazul în care „curiozitate” este acolo, dar nu crezi că ai mai învățat lucruri noi la lucru, ar putea ocupa locul 5 sau chiar mai jos). Ordonează-ți valorile.

Pasul 4: Creează-ți planul

Cu siguranță, sunt câteva valori pe care nu le vei putea pune în aplicare de la o zi la alta. Dar dacă sunt cu adevărat importante pentru tine, dă-le o șansă în timpul liber. Ai adăugat „natură” și  „rezultate” pe lista ta? Poți recurge la o activitate tangibilă, de exterior, cum ar fi grădinăritul. Nu poți fi „cretivă” la birou? Încearcă să pictezi în week-end-uri. Notează, de altfel, și fiecare valoare neglijată și fă în așa fel încât să-ți setezi obiective care să te provoace (cum ar fi să urmezi un curs de fotografie sau să fii mentor pentru un coleg). ține cont neapărat de un termen limită autoimpus.

Pe locuri, fii gata, țintește

„Să-ți știi valorile este ca a urma o hartă a alegerilor mai bune”, este de părere Quinn. și acum că le-am trecut pe toate în revistă, o să înțelegi mai bine de ce răspunzi într-un anume fel anumitor oameni sau în anumite situații. „Totul este despre conștientizare și auto-cunoaștere, elemente care constituie cea mai bună metodă de a începe să faci schimbări pozitive în viața ta”, continuă aceasta.

Vânt de schimbare

Fețele familiare care au renunțat la carieră pentru a-și onora valorile.

Jessica Alba

A lansat o line de produse cosmetice eco-friendly, Honest, după ce a devenit mamă, deci a putut să-și hrănească mai bine valori ca „familie” și „natură”. „Prioritățile mele sunt acum altele”, a declarat aceasta.

Jessica Alba

Dwayne Johnson

Fostul wrestler a decis că valoarea sa de „entertaining” avea nevoie de mai multă atenție atunci când a renunțat la ring pentru Hollywood. și i-a ieșit de minune, având în vedere că a fost cel mai bine plătit actor din 2018, potrivit Forbes.

Dwayne Johnson

Karlie Kloss

Pe de-o parte supermodel, pe de altă parte tocilară cu acte în regulă, Kloss a coborât de pe podium pentru a se focaliza mai mult pe valorile sale vitale, ca „logică” și „curiozitate”. Așa a pus bazele unei școli de codificare, Kode with Klossy.

Karlie Kloss

Ashton Kutcher

Actorul și-a dorit să-și ducă la îndeplinire valoarea „îmbunătățire”, prin înființarea unei organizații pentru drepturile omului și prin investiții în (peste 60 de) companii life-changing, cum ar fi Airbnb, Skype și Spotify.

Ashton Kutcher

Foto: Guliver/Getty Images, iStock.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.