Bugetul tau e un dezastru?

Dacă nu-ți supraveghezi atent finanțele, neglijența te poate costa o avere. Uite ce trebuie să faci pentru ca bugetul tău să nu devină un dezastru.

Fă curățenie în portofel

Nu ține la tine prea mulți bani lichizi… Ar trebui să ai în portofel un maximum de 200 de lei. “Este suficient pentru a face față unei situații de urgență, dar nu atât de mult încât să fii devastată dacă ți se fură portofelul”, spune Alexa von Tobel, autoarea cărții Financially Fearless.

Cum să economisești pentru următoarea vacanță

… sau prea multe carduri bancare. Majoritatea nu avem nevoie decât de două: cel principal și cel de rezervă (în cazul în care primul nu funcționează sau un este acceptat de vreun comerciant). Dacă mai ai și alte carduri, ține-le acasă, la loc sigur. “O altă idee isteață ar fi să ai fotografii cu cardurile tale, așa încât, dacă pierzi vreunul, să ai mereu la dispoziție IBAN-ul și alte date înscrise pe card”, spune Alexa.

Lasă cardurile de shopping sau discount acasă. Acestea sunt exact ca și banii lichizi. În afară de situația în care știi precis că vei merge la cumpărături fix în magazinele respective, nu lua aceste carduri cu tine. Dacă ți se fură portofelul, hoțul le poate folosi foarte ușor.

Cum să ai grijă de finanțele tale

Ia cu tine permisul de conducere. Este singurul act de care ai nevoie. Orice alt document care conține informații “sensibile” (cum ar fi buletinul, certificatul de naștere sau pașaportul) trebuie lăsat acasă.

Adaugă un accent personal. “Un studiu a arătat că vederea unei fotografii cu un copil sau animal de companie îi face pe oameni să returneze mai degrabă un portofel găsit”, susține consultantul financiar al COSMO. Așa că ține și tu o astfel de fotografie laîndemână.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.