Anul 2021 dă un refresh mediului profesional

Pandemia Covid-19 dă tonul unui nou trend pe piața muncii care va defini anul 2021. Inteligența artificială se aliază cu competențele specific umane pentru o bună acoperire a tuturor ariilor de interes, arătându-ne că de ceea ce ne temeam cu puțin timp în urmă poate fi, de fapt, un scenariu mult mai optimist față de tiparul cu care suntem obișnuiți. Haideți să descoperim împreună tendințele și așteptările din mediul profesional în 2021, cu ajutorul Cristinei Neacșu, consultant de carieră.

De Bianca Sîrbu

Nu numai că anumite domenii au ajuns, din cauza pandemiei, să resimtă o paralizie integrală sau în cele mai bune cazuri parțială, dar pe deasupra avem de-a face și cu un număr mare de angajați care au rămas fără job sau tineri care și-au finalizat studiile și nu știu în ce direcție să își continue drumul.

Reconversia profesională nu mai este o noutate, majoritatea dintre noi fiind dispuși să ne schimbăm optica, pentru un viitor mai bun. Stilul de lucru de tip remote (cvasi cunoscut de către sectorul public și, mai degrabă, împrietenit cu sectorul privat) a devenit laitmotiv și, alături de dezvoltarea accelerată a digitalizării, pilonul pe care încercăm să ne sprijinim ca să nu ne prăbușim cu totul. 

Așadar, oricum am privi situația actuală adaptabilitatea este cuvântul-cheie și, oricât de sceptici am fi, specialiștii în sănătatea emoțională ne asigură că, intrinsec, dispunem de tot arsenalul necesar pentru a face față schimbărilor cu care viața ne pune la încercare. Cel puțin, asta ne sfătuiește Cristina Neacșu (www.cristinaneacsu.ro) în interviul pe care ni l-a acordat mai jos.

Care sunt aptitudinile-cheie pentru piața muncii, din 2021?

Comunicare, adaptabilitate și să înveți cu ușurință lucruri noi. Comunicare, pentru că nevoia de conectare e mai mare decât înainte, iar în online nu simțim și chiar nu avem parte de conectare 100%. De la a avea o dicție mai bună pana la a ști să te promovezi mai bine cu ce știi să faci, comunicarea este pe primul loc.

Apoi, adaptabilitate pentru că suntem în continuă schimbare și după cum a zis și Darwin, „supraviețuiește cel mai adaptabil”, și chiar dacă sună dramatic, mă refer la supraviețuire în piața muncii. Totodată, să înveți lucruri noi pentru că așa îți va fi mai ușor să te îndrepți spre un job nou, job care poate nu există azi, dar va exista mâine.

Citește și: Cum te descurci cu un șef dificil?

Analfabetismul digital, un punct în minus pentru cei ce nu pot ține pasul cu tehnologia?

Cu siguranță. Suntem pe ultimul loc în Europa privind folosirea tehnologiei. În online este o altă lume, pe care dacă nu știi să o accesezi, nu ai cum să beneficiezi de ea —de la găsirea unui job sau informații despre compania/ persoana cu care urmează să ai un interviu, până la informații despre cum să avansezi în carieră/ cursuri de specializare și chiar cum să te promovezi cât mai bine astfel încât să te cunoască un potențial angajator, chiar înainte să ajungi la interviu.

Vestea bună este că, mai devreme sau mai târziu, chiar și cei care au refuzat să învețe și să se folosească de digital, acum îi înțeleg utilitatea și sunt interesați să vadă cum o pot folosi în folosul lor. Dacă îți pasă de cariera ta, ai nevoie să ții pasul. 

Va exista o discrepanță signifiantă între salariile bugetarilor și ale celor ce lucrează în mediul privat?

 Cred ca se va păstra această discrepanță. Sunt bugetari cu salarii mici și bugetari cu salarii mari (unii spun nejustificat de mari). La privat este și mai puțină vizibilitate asupra salariilor, motiv pentru care pe aceeasi poziție, la companii diferite, poate varia salariul foarte mult. Sunt țări din Europa unde ai vizibilitate asupra salariului anual în momentul în care vezi un anunț de angajare, fie el la privat sau la stat.

Este un subiect sensibil pentru mine, deoarece consider că este corect pentru candidat să existe transparență asupra salariului, în momentul în care aplică la un job. Cum altfel să știe dacă e o decizie benefică? Imaginează-ți cum s-ar alinia piața în acel moment. Ar dispărea șușotelile despre salarii, iar corectitudinea față de aceeași muncă prestată de un angajat ar fi remunerată echitabil. 

Cum va arăta raportul cerere-ofertă, în privința locurilor de muncă?

 S-a schimbat deja piața. A existat o piață a angajaților înainte de izolare. Acum este o piață a angajatorilor și va continua să fie așa. Sunt studii din piață care arată că rata aplicărilor a crescut cu 70%. De asemenea, este un interes crescut al tinerilor pentru a avea un job. 

Din păcate, nu cred că putem ști cu prea mare precizie, pentru că sunt factori complet necunoscuți pe care avem nevoie să îi luam în considerare: cum va evolua pandemia sau ce măsuri urmează să ia guvernul. Am citit studiile de piață ale unor companii cunoscute de strategie de business care spun că sunt industrii care își vor reveni după 4-5 ani la momentul la care erau înainte de pandemie. Dar sunt și industrii în care business-urile cresc. Deci, depinde la ce sector te uiți. 

IT-ul este, de ceva vreme, cel mai căutat și prolific domeniu. Ce alte categorii de candidați nu vor întâmpina greutăți în găsirea unui loc de muncă?

 Așa este, și cu bucurie îți spun că văd cum se finanțează tot felul de proiecte ce ajută profesioniști din diverse domenii să se îndrepte în zona de IT. Deci, cei din digital nu vor întâmpina greutăți pentru că multe companii vor folosi platformele din online, din ce in ce mai mult, pentru a-și desfășura activitatea. 

Ce influență va avea pe piața muncii, inteligența artificială?

 Avansarea rapidă a tehnologiilor de automatizare și inteligență artificială au potențialul de a schimba, semnificativ, piața muncii. Pot afecta productivitatea unor angajați, pot înlocui în totalitate munca altora și, cel mai probabil, pot transforma în mai mare sau mai mică măsură toate ocupațiile.

Spre deosebire de alte tehnologii, inteligența artificială are aplicabilitate în sectoarele mai educate, cu job-uri mai bine plătite și predominant urbane cum ar fi medicina, finanțe și IT. Deci, are o influență semnificativă și va remodela toate sectoarele, dar rămâne de văzut în ce măsură, sau mai degrabă, în ce ritm va fi afectată piața muncii din România.

Care va fi rolul liderilor, comparativ cu ale managerilor?

 Se vor păstra aceste roluri, deși ce experimentăm acum ne dezvoltă tuturor abilități noi. Liderii sunt cei ce se uită constant la informații incomplete sau inexistente și apoi iau decizii, pe când managerii analizează date concrete. Liderii se uită spre viitor, iar managerii sunt concentrați pe prezent. Liderii urmăresc eficacitatea unei acțiuni, iar managerii eficiența ei. De aceea, liderii vor continua să asculte ce le spun managerii, apoi vor trasa direcții pe care managerii le vor urma.  

profesional
Farrel Nobel/ Unsplash

Reconversia profesională va suporta o ascensiune, în anul ce urmează?

 Desigur, schimbarea este unul dintre cuvintele ce apare în toate conversațiile. Vedem, zilnic cum dispar anumite job-uri și job-uri noi ce apar. Companiile au nevoie de oameni care sa îndeplinească task-uri noi și au tot interesul să ofere oportunități de învățare celor ce sunt dornici să le îndeplinească.

Cum va arăta programul de lucru ?

 Sunt multe companii care, pentru siguranța angajaților, au prelungit lucrul de acasă pe perioadă mai lungă. De asemenea, acesta a fost momentul în care companiile și-au dat seama că oamenii pot lucra de acasă și își pot îndeplini atribuțiile cu responsabilitate, și au început să îi investească cu mai multă încredere.

Deși sunt aplicații care măsoară numărul de ore pe care un angajat îl petrece lucrând online, companiile sunt în acest moment mai orientate către rezolvarea task-urilor și mai puțin către numărul de ore de lucru efectiv. Însă, programul clasic va fi menținut cu siguranță, în primul rând și pentru că, din punctul de vedere legal, la semnarea contractului de muncă, este menționat și acest aspect.

Citește și: Cum să fii tânără și la conducere?

Munca fizică devine, încet, dar sigur,  invers proporțională față de munca intelectuală. Se va mai putea îndrepta balanța, în acest sens? Sau toți vom migra spre tehnologie?

 Aici existau dificultăți în piața din România și înainte de pandemie. Se găseau din ce în ce mai greu candidați pentru job-urile ce necesită muncă fizică. Din acest motiv, România începuse deja să importe forță de muncă din Asia. Cred că această tendință se va păstra și în viitor. 

Cum va arăta piața muncii în privința persoanelor ce urmau să își găsească un job în străinătate?

 E greu de spus. A scăzut interesul celor ce își căutau locuri de muncă în străinătate, de la debutul pandemiei. Depinde foarte mult tipul scenariului economic ce va urma, în urma dezvoltării unui vaccin și a unui test rapid pentru depistarea și imunizarea de Covid-19. Până atunci, aplicațiile pentru job-urile din străinătate se vor menține la un nivel mai scăzut decât în anii precedenți.

Cât de actuale vor mai fi internship-urile?

 Vor fi la fel de actuale, însă se vor adapta vremurilor și se vor desfășura conform noilor reguli și politici din companii.

O bună parte a generației millennials sunt pe cont propriu. Cum va arăta pentru ei anul 2021?

Millennials reprezintă o generație care are foarte adânc dezvoltate caracteristici de adaptare la schimbare, respectiv pasiune pentru învățare printre multe altele. Este o bună explicație și a faptului că mulți dintre ei sunt pe cont propriu. Vor folosi aceste atuuri pentru a adapta ceea ce fac deja, la noul normal, sau vor găsi alte modalități de a-și folosi expertiza.

Ce sfat le-ai da celor ce sunt în căutarea unui loc de muncă?

Nu pot să mă limitez doar la unul, am mai multe și apreciez că toate sunt la fel de importante. În primul rând, să știe, cât mai clar, ce fel de job vor. Apoi, să aibă un CV de impact, care să atragă atenția și care să reflecte experiența demonstrată pentru job-ul pentru care aplică.

Să vorbească cu toți prietenii, cunoștințele, foștii colegi și să le spună că sunt în căutarea unui job, precum și a tipului de job, întrucât oamenii sunt „problem solving animals” și, cu siguranță, vor face tot ce le stă în putință, pentru a-i ajuta. Să vorbească cu un Consilier în Carieră, care să îi pregătească pentru interviu, să știe exact ce și cum să spună pentru a nu rata șansele de a primi o ofertă.

Ce așteptări ar trebui să aibă, în prezent, angajatul actual de la compania pentru care lucrează?

Să înțeleagă, în primul rând, că este o situație complet nouă și pentru companie și nu mai există aceeași predictibilitate. Dacă înainte de pandemie companiile aveau reguli clare de funcționare, în prezent situația s-a schimbat, iar regulile și procedurile sunt altele, întocmai. Să se aștepte la schimbări, la job-uri noi ce vor apărea, ori job-uri ce nu vor mai fi, pentru că în contextual actual nu-și mai au sensul. De asemenea, să țină cont de faptul că „we’re all in this together”. 

Despre autoare:

Bianca Sîrbu este Lifestyle Editor la Pagina de Psihologie. Se definește ca fiind „om de bază, pasionată de comunicare, scris și materie cenușie”. Urmărește-o pe Bianca Sîrbu pe Instagram, pe @bianca.sirbu.

Foto: Unsplash

Citește și: Telemunca (lucratul de acasă): avantaje, dezavantaje, sfaturi pentru productivitate

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.