Alegeri care îți asigură succesul când lucrezi de acasă

A munci de acasă echivalează adesea cu a avea mai mult timp pentru tine. Fără timp pierdut în trafic, fără șefi sau supraveghetori lângă tine, munca de acasă poate să fie foarte productivă, dar pentru a reuși, este nevoie de autodisciplină și de organizarea corectă a spațiului de muncă. Iată o serie de sfaturi esențiale pentru a reuși să îți îndeplinești toate sarcinile pe care le primești de-a lungul unei zile lucrând direct din confortul casei tale.

Dotează-ți spațiul de lucru cu birotica necesară

Atunci când lucrezi într-o companie, la biroul tău, cu siguranță ai acces la toate obiectele sau materialele de care ai nevoie pentru a-ți îndeplini sarcinile. De cele mai multe ori însă, munca de acasă presupune și destul de multă muncă de birou, așa că asigură-te că ai toate cele necesare: o imprimantă funcțională, hârtie de copiator, agende și orice alte produse de birotică. Nu uita că tot în sarcina ta cade să ai și o conexiune cât mai bună la internet. 

Amenajează un spațiu de lucru separat de cel de relaxare

Un dezavantaj pe care îl aduce munca de acasă este acela că există foarte multe lucruri ce te pot distrage în timpul în care se presupune că trebuie să rămâi concentrat. Încearcă să îți amenajezi spațiul de lucru într-o cameră izolată de restul locuinței, unde poți să fii singur astfel încât să nu te deranjeze activitățile celorlalți membri ai familiei. De asemenea, nu te lăsa pradă tentației de a lucra din pat deoarece, chiar dacă pe moment este foarte confortabil, vei vedea că productivitatea nu mai este la fel de mare pentru că vei simți nevoia rapidă de a te odihni.

Nu lucra mai mult decât este cazul

Chiar dacă ai scăpat de timpul petrecut în trafic, respectă-ți orele de muncă și atunci când lucrezi de acasă. Nu profita de faptul că nu ești prezent la birou, pentru a fi verificat, dar nici nu te surmena doar pentru că ești în confortul locuinței tale. Succesul este asigurat numai dacă atunci când lucrezi ești odihnit și funcționezi la capacitate maximă, deoarece doar așa vei reuși să duci orice sarcină la capăt, având și rezultate cât mai bune. Respectă pauzele și timpii de lucru în general și nu lucra ore suplimentare, mai ales dacă nu ți se solicită  acest lucru de către colegi sau superiori. Munca fără un orar concret poate conduce rapid către burnout, o afecțiune periculoasă și din ce în ce mai întâlnită la nivel global. 

Asigură-te că spațiul de lucru este comod

Munca la birou poate să fie foarte dificilă dacă nu îți asiguri condiții bune de lucru. Ai nevoie de un birou potrivit pentru statura ta și de un scaun de birou care să îți permită o poziție corectă. De asemenea, orele în șir petrecute la calculator pot să îți afecteze vederea și starea generală, așa că dotează calculatorul cu un ecran de protecție care să nu permită luminii să îți afecteze ochii. Măcar o dată la două ore este recomandat să te ridici de pe scaun și să faci câteva mișcări care să îți întindă mușchii și să regleze circulația sângelui. 

Munca de acasă poate să îți aducă rezultate foarte bune, dar numai în cazul în care ai condiții optime și un spațiu de lucru care să te motiveze. Ai grijă de sănătatea ta și respectă programul, în așa fel încât să te bucuri de timp liber, dar să îți faci și datoria. Spațiul de lucru trebuie să fie cât mai organizat și să fie o atmosferă asemănătoare cu cea din biroul companiei, în așa fel încât să îți permită să te concentrezi și să ajungi la rezultatele dorite.

Sursă: Digital Workforce
Sursă foto: Unsplash

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.