8 lucruri pe care femeile de succes le fac la birou

Orice persoană din lumea aceasta își dorește să aibă succes în carieră. Iată la ce trucuri apelează femeile de succes în fiecare zi!

Acest articol nu este unul plin de sfaturi dificile, ci conține lucruri minore (dar pe care nu oricine le face), care te vor ajuta pe plan profesional (dar și personal) mult mai mult decât crezi.

Iată 8 lucruri pe care femeile de succes le fac în fiecare zi:

Femeile de succes aruncă un ochi spre trecutul lor, pentru a-l compara cu prezentul. Pe ideea „încă nu te afli unde îți dorești, dar uite cât de mult ai evoluat!”, petrece și tu astfel 5 minute zilnic pentru un boost de motivație.

Citește și: Ce este tehnica Pomodoro și cum te ajută la job?

Femeile de succes își încep ziua organizate. Înainte de a-ți începe sarcinile, aranjează-ți pe birou toate lucrurile de care ai nevoie, pregătește-ți un to do list pentru ziua respectivă și ziua ta va fi mai ușoară.

Femeile de succes nu uită de importanța sportului. Poate că nu te poți apuca de flotări și abdomene la birou, dar este foarte important să faci cel puțin câțiva pași prin birou, să te întinzi puțin și apoi să te așezi într-o poziție corectă la birou.

Citește și: Multitasking-ul: te ajută la job sau îți face mai mult rău?

Femeile de succes se gândesc des la succesul lor. Vizualizează succesul tău: imaginează-ți că termini în timp record sarcinile zilei, că primești mărirea de salariu mult dorită, că ajungi într-o poziție de conducere etc. Păstrează o gândire pozitivă pe tot parcursul zilei!

Femeile de succes știu când să zică „nu”. Nu este nepoliticos să îți refuzi colegii, mai ales dacă simți că deja profită de tine pentru a le rezolva sarcinile. Ocupă-te de treburile tale și refuză-i politicos.

Femeile de succes îi ajută pe cei din jur. Poate că ți se pare că acest punct se bate cap în cap cu cel anterior, dar nu e chiar așa. Este foarte ok să îți ajuți colegii, atâta timp cât nu exagerezi, mai ales dacă tu ești cea care se oferă să facă asta. Important este să păstrezi un echilibru.

Citește și: Cum scapi de obiceiurile proaste care te trag în jos la birou?

Femeile de succes zâmbesc des. Știai că, atunci când te chinui să râzi, în creierul tău sunt produse anumite substanțe care chiar te fac să te simți bine? Păcălește-ți și tu creierul astfel. Dacă ai o stare de spirit bună, îți va fi mai ușor să te concentrezi la job.

Femeile de succes fac pauze. Din când în când, este foarte important să faci pauze. În acest fel, creierul tău se poate odihni, deci vei fi mai productivă.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise