5 sfaturi ale unor renumiți antreprenori pentru o afacere de succes

Majoritatea antreprenorilor își dorește ca afacerea pe care o conduce să devină în cel mai scurt timp renumită și apreciată, doar că primele rânduri sunt rezervate unui număr restrâns de companii.

Orice antreprenor va avea o listă cu proiecte. Unul dintre scopurile cel mai des întâlnite este creșterea rapidă a afacerii. Însă succesul nu se obține peste noapte. Conform statisticilor, în Statele Unite ale Americii aproximativ jumătate din totalul afacerilor nu ating cinci ani și doar o treime ajung la cea de-a zecea aniversare. Iar în această ecuație cel mai important lucru este să iei deciziile potrivite, la momentul potrivit. Iată care sunt secretele împărtăşite de câțiva antreprenori de succes:Alege strategii de promovare simple dar inteligente

Reușita unor strategii nu depinde de complexitatea lor sau de bugetul alocat. Uneori cele mai simple soluții pot fi cele mai bune. Promovarea afacerii tale este un aspect foarte important, deoarece o companie mai cunoscută va avea întotdeauna cei mai mulți clienți. O soluție eficientă este crearea unor obiecte personalizate utile. De exemplu, o idee pe care merită să o iei în considerare în sezonul estival este personalizarea unor umbrele de plajă ca acestea. Imprimarea numelui și a adresei companiei vor ține loc de carte de vizită pe toată perioada în care ele vor fi folosite. În plus, aceste informații vor fi văzute de un număr mare de oameni, contribuind la creșterea popularității brandului.

Dan Horan, manager al fermelor Five Acres, afirmă că  „Simplitatea este cu adevărat importantă. Iar dacă un lucru se demonstrează, de fapt, a fi complex, trebuie să-l prezinți cât mai simplu oamenilor“.

Nu renunța și insistă atunci când e nevoie

O afacere înseamnă și un număr mare de provocări și piedici. Ceea ce contează este însă să nu renunți. Majoritatea oamenilor de succes afirmă că perseverența este o calitate necesară pentru a reuși.

Celebrul scriitor și caricaturist Scott Adams  spune: „Cel mai bun sfat pe care l-am primit a fost «Este o afacere competitivă, dar nu renunța!» Poate nu pare foarte profund, dar m-a ajutat să acționez“.

Investește în dezvoltare

Dezvoltarea continuă trebuie să se afle mereu pe primul plan. În primul rând, mizează pe dezvoltarea ta personală, deoarece mereu vor exista lucruri despre care nu ai cunoștințe și aptitudini pe are le poți îmbunătăți.

Același lucru este valabil și pentru angajații companiei. Sesiunile de training și posibilitatea specializării ulterioare sunt foarte eficiente.

„În cazul meu, am suprapus mai multe aptitudini, până am ajuns la o combinație specială. (…) Să alegi în mod inteligent ce cunoștințe să îmbunătățești și să expui este o strategie accesibilă“, mai spune Scott Adams.

Acordă atenție detaliilor

Știm foarte bine cu toții că „detaliile fac diferența“. Cu toate aceste, de foarte multe ori omitem să le acordăm acestora importanța cuvenită. Jon Taffer, gazda unui cunoscut show de televiziune și un restaurator renumit, împărtășește în această privință din experiența sa în afaceri. El a declarat pentru Business Insider că detaliile sunt un aspect esențial. „Cu ani în urmă, când eram foarte tânăr, cineva mi-a spus: „Te uiți, dar nu vezi!“.  Este foarte important să vezi fiecare detaliu. În timp am învățat să văd cu adevărat, nu doar să privesc“.

Alege compania persoanelor potrivite

În orice afacere este foarte important să alegi colaboratorii și angajații potriviți. Persoanele cu care lucrezi te vor influența mai mult decât crezi. Acest lucru se aplică și atunci când vorbim despre viața personală. „Cel mai bun sfat a fost pentru mine acesta: «Ești o parte dintre cei cinci oameni în compania cărora te afli cel mai des». Îl folosesc mereu atunci când îmi aleg colaboratorii, dar și oamenii cu care iau cina“, spune și Tim Ferriss, scriitor și om de afaceri.  

Fiecare antreprenor se va întâlni pe parcurs cu provocări și dificultăți diferite. Nu există o rețetă precisă pentru a le evita și a reuși în afaceri. Cu toate acestea, trebuie să știi că modul în care alegi să abordezi lucrurile este un factor decisiv.

 

Sursa foto: Shutterstock

(P) Articol realizat împreună cu Today Advertising

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.