5 cazuri în care să nu renunți la job

Uneori, să renunți la jobul actual nu este o idee bună. Iată 5 cazuri în care ar trebui să mai aștepți.

Există numeroase motive bune pentru a renunța la un job, dar există și câteva situații în care cu siguranță nu ar trebui să o faci. Iată câteva instanțe în care renunțarea la jobul actual nu este o idee bună.



5 motive să NU renunți la job

Ești nervoasă

Cu toții am trecut prin asta: am avut o zi foarte proastă la birou, suntem copleșite, toți colegii par inapți și nu vrem decât să renunțăm la job. Mai bine să stai acasă degeaba decât să mai lucrezi acolo, nu? Nu. Du-te acasă, calmează-te, discută cu partenerul, cu o prietenă sau cu familia despre asta, gândește-te ce poți face pentru a face situația cât mai suportabilă. Nu lua astfel de decizii la nervi!

Citește și: Cum să te descurci cu colegii de birou dificili 

Te simți foarte obosită

Ai lucrat foarte mult în ultimul timp și te simți copleșită din cauza volumului de muncă prea mare? În acest caz, încearcă să îți iei liber măcar câteva zile. Explică-i șefului că ești epuizată și din această cauză ți-a scăzut și productivitatea, va trebui să înțeleagă! Până la urmă, bunăstarea angajaților și calitatea muncii pe care aceștia o fac ar trebui să fie foarte importantă pentru el. Iar în acele zile libere, relaxează-te și gândește-te care e motivul pentru care jobul te obosește atât de mult. Poate că nu ești suficient de calificată pentru sarcinile primite sau pur și simplu ai prea multe de făcut.

Nu ai unde altundeva să lucrezi în acest moment

Atunci când ai deja un alt job care te așteaptă cu brațele deschise, ai un motiv foarte bun să renunți la cel actual. Dar, în cazul în care nici măcar nu aplici la alte joburi, ce vei face? Nu poți sta pe bară câteva luni, până vei găsi jobul de vis. Încearcă întâi să cauți un job mai potrivit ție!

Citește și: 4 semne că nu câștigi destui bani 

Nu îți permiți să nu ai job

Ai suficienți bani puși deoparte pentru a te întreține măcar o lună fără job? Găsirea unui job nou poate fi dificilă, uneori. Poți găsi unul într-o săptămână sau poți trimite CV-uri jumătate de an până găsești ceva decent. Doar nu ai de gând să le ceri bani părinților pentru a-ți putea cumpăra mâncare!

Ai petrecut foarte puțin timp la jobul actual

Atunci când aplici la un anunț, angajatorul se va uita și cât timp ai petrecut la alte joburi. Dacă va vedea că ai stat câte o lună la fiecare, va presupune că ceva e în neregulă cu tine: poate ești neserioasă, poate ai mințit în legătură cu aptitudinile tale, poate că ești obraznică. În plus, va presupune că nici la compania sa nu vei dori să rămâi prea mult timp.

Dacă nu ești sigură dacă ar trebui sau nu să renunți la un job, ia în considerare următoarele:

  • salariul pe care îl primești – dacă salariul este foarte bun, merită să mai stai câteva luni?
  • beneficiile primite – le vei primi și în altă parte? Câtă nevoie ai de ele?
  • programul de lucru;
  • poți primi o promovare? Cariera ta poate evolua la această companie?

Citește și: Cum să îți îmbunătățești concentrarea când lucrezi 

Foto: Unsplash

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.