5 motive să NU renunți la job

By  | 

Uneori, să renunți la job-ul actual nu este o idee bună. Iată 5 cazuri în care ar trebui să mai aștepți.

Există numeroase motive bune pentru a renunța la un job, dar există și câteva situații în care cu siguranță nu ar trebui să o faci. Chiar dacă vrei să îți schimbi viața în 2017, iată de ce renunțarea la job-ul actual nu este o idee bună în acest moment.

5 motive să NU renunți la job

Ești nervoasă

Cu toții am trecut prin asta: am avut o zi foarte proastă la birou, suntem compleșite, toți colegii sunt inapți și nu vrem decât să renunțăm la job. Mai bine să stai acasă degeaba decât să mai lucrezi acolo, nu? Nu. Du-te acasă, calmează-te, discută cu partenerul, cu o prietenă sau cu familia despre asta, gândește-te ce poți face pentru a face situația cât mai suportabilă. Nu lua astfel de decizii la nervi!

Citește și: Cum să te descurci cu colegii de birou dificili 

Job-ul te obosește prea mult

Ai lucrat foarte mult în ultimul timp și te simți copleșită din cauza volumului de muncă prea mare? În acest caz, încearcă să îți iei liber măcar câteva zile. Explică-i șefului că ești epuizată și din această cauză ți-a scăzut și productivitatea, va trebui să înțeleagă! Până la urmă, bunăstarea angajaților și calitatea muncii pe care aceștia o fac ar trebui să fie foarte importantă pentru el. Iar în acele zile libere, relaxează-te și gândește-te care e motivul pentru care job-ul te obosește atât de mult. Poate că nu ești suficient de calificată pentru sarcinile primite sau pur și simplu ai prea multe de făcut. În orice caz, există soluții!

Nu ai unde altundeva să lucrezi în acest moment

Atunci când ai deja un alt job care te așteaptă cu brețele deschise, ai un motiv foarte bun să renunți la cel actual. Dar, în cazul în care nici măcar nu aplici la alte job-uri, ce vei face? Nu poți sta pe bară câteva luni, până vei găsi job-ul de vis. Încearcă întâi să cauți un job mai potrivit ție!

Citește și: 4 semne că nu câștigi destui bani 

Nu îți permiți să nu ai job

Ai suficienți bani puși deoparte pentru a te întreține măcar o lună fără job? Găsirea unui job nou poate fi dificilă, uneori. Poți găsi unul într-o săptămână sau poți trimite CV-uri jumătate de an până găsești ceva decent. Doar nu ai de gând să le ceri bani părinților pentru a-ți putea cumpăra mâncare!

Ai petrecut foarte puțin timp la job-ul actual

Atunci când aplici la un anunț, angajatorul se va uita și cât timp ai petrecut la alte job-uri. Dacă va vedea că ai stat câte o lună la fiecare, va presupune că ceva e în neregulă cu tine: poate ești neserioasă, poate ai mințit în legătură cu aptitudinile tale, poate că ești obraznică. În plus, va presupune că nici la compania sa nu vei dori să rămâi prea mult timp.

Dacă nu ești sigură dacă ar trebui sau nu să renunți la un job, ia în considerare următoarele:

  • salariul pe care îl primești – dacă salariul este foarte bun, chiar nu mai poți sta câteva luni?
  • beneficiile primite – le vei primi și în altă parte? Câtă nevoie ai de ele?
  • programul de lucru;
  • poți primi o promovare? Cariera ta poate evolua la această companie?

Citește și: Cum să îți îmbunătățești concentrarea când lucrezi 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *