5 decizii financiare importante pe care să le iei până la 30 de ani

Știm că nu pare, dar între 20 și 30 de ani devenim oficial adulți, iar deciziile pe care le facem acum ne pot influența toată viața. Acest lucru e valabil în special când vine vorba de bani, iar următoarele 5 decizii financiare sunt foarte importante.

Economisește bani pentru urgențe

Nu ne referim la 200 lei, ci la o sumă cât mai mare. Acești bani pentru urgențe pot fi foarte folositori dacă rămâi fără job, trebuie să îți pui un implant dentar sau… pentru orice altă urgență.Citește și: 5 moduri prin care îți sabotezi cariera zilnic 

Economisește bani pentru un apartament

Dacă nu te afli printre norocoșii cărora părinții le pot cumpăra un apartament atunci când vor să se mute de acasă, cel mai probabil nu îți convine să cheltui atât de mulți bani pe chirie. Nu aștepta prea mult să strângi bani pentru Prima casă pentru că prețurile cresc constant și peste 2-3 ani nu îți va fi mai ușor ca acum să pui bani deoparte.

Nu mai cheltui bani pe lucruri neimportante

Când reușim să ne angajăm pentru prima dată, tindem să cheltuim banii pe toate prostiile, deși nu ne trebuie cu adevărat. Până la 30 de ani cel târziu ar trebui să înțelegi importanța banilor și să nu mai faci asta.

Fă-ți un plan financiar pentru bugetul personal

Știai că trei sferturi dintre români nu au un plan financiar pentru bugetul personal? Aceasta este o greșeală foarte mare, care te împiedică să fii cu facturile la zi sau să pleci în mai multe vacanțe. De câte ori nu te-ai întrebat unde au dispărut banii tăi? Citește acest articol pentru a afla cum să îți faci un plan pentru buget.

Obține un venit în plus

Cel de-al doilea (sau chiar al treilea) venit este voarte important. Poți face freelancing, îți poți deschide propria afacere sau poți vinde obiecte handmade pe internet.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.