4 sfaturi pentru o noapte de muncă eficientă

Că ai examene, un proiect important sau mult de lucru pentru serviciu, aplică aceleaşi reguli pentru a avea o noapte de muncă maxim eficientă şi care să nu-ţi facă praf şi pulbere a doua zi.

De cele mai multe ori, pentru a lucra până ȋn zori, recurgem la energizante, supradoze de cofeină şi junk food ȋn speranţa că aceste bombe de cofeină şi calorii să ne ţină treze şi cu chef de muncă. Din păcate, ȋn acest fel nu facem decât să ne asigurăm ori că vom adormi subit pe la două, trei dimineaţa sau că vom suferi crunt a doua zi la serviciu, visând doar la perna de acasă.Urmează ponturile noastre pentru o noapte super-eficientă de lucru:

Dormi ȋnainte

…o oră, două ore, relaxează-te, ȋnchide ochii şi ȋncarcă-ţi bateriile pentru că vei avea nevoie ȋn curând de toată energia pentru a te concentra şi da gata ce ai de făcut.

Citește și: 5 trucuri pentru a fi mai relaxată la muncă

Lasă cafeaua şi junk food-ul

Precum probabil ştii, cafeaua este o “capcană de energie” ȋn sensul ȋn care te energizează pentru o durată scurtă de timp, ca apoi să te pleoştească. La fel şi cu junk food-ul. Dacă vrei să mănânci ceva care să te facă mai deşteaptă şi mai energizată, ȋncearcă peşte gras (nu neapărat somon, şi macroul sau sardinele sunt foarte bune), o salată din spanac sau rucula, un ou şi, pentru snack nocturn banane, mere şi nuci.

Bea apă şi ţine geamul deschis

Fără cola sau energizante, alege să bei mai multă apă pentru a fi hidratată şi a scăpa de durerile de cap de a doua zi şi bea mult ceai verde sau negru pentru a te menţine activă.

Cât despre temperatura din cameră, stai cu geamul deschis pentru a avea o atmosferă cât mai fresh, perfectă pentru un program ȋndelungat de lucru. Precum probabil ştii, căldura moleşeşte şi te face să adormi rapid.

Citește și: 5 trucuri pentru succes în carieră

Un playlist dinamic

Fă-ţi un playlist dinamic, care să te ţină “ȋn priză”, fără să fie extrem de activă pentru a te obosi şi mai mult.Preferabil ar fi să nu ai multe melodii cu versuri ca să nu fii tentată să stai să asculţi. O compilaţie Buddha Bar ar fi tocmai ce-ţi trebuie.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise