4 semne ca nu castigi destui bani

Este foarte frustrant să ai un salariu decent, dar să nu îți ajungă banii de pe o lună pe alta. Iată 4 semne că nu câștigi destul.

Fiecare persoană are nevoi financiare diferite – pentru un prieten salariul tău ar fi perfect, dar ție abia îți ajunge. Deci, cum îți dai seama că nu câștigi destul?

În primul rând, îți termini mare parte din salariu din prima săptămână. Te bucuri când vezi acea sumă destul de frumușică în cont, dar apoi scoți bani pentru întreținere, pentru facturi, pentru mâncare, poate pentru un bilet la un festival din vară… iar până la următorul salariu abia ai rămas cu o treime din bani și îți dai seama că nici nu vei putea ieși în oraș prea des.

În cazuri mai grave, nu reușești să îți plătești la timp facturile, întreținerea, chiria etc. Dacă și tu pățești asta, e clar că nu ai suficienți bani, deci încearcă să ceri o mărire de salariu, să cauți un job mai bun sau un al doilea job, să îți reduci cheltuielile.

Uneori, nici măcar nu mai ai cum să îți reduci cheltuielile. Nu mai mănânci în oraș, încerci să faci economie la curent, nu mai mergi la sală… și, cu toate acestea, nu stai prea bine din punct de vedere financiar.

De asemenea, trebuie mereu să ai niște bani puși deoparte pentru urgențe. Dacă nu reușești să pui în fiecare lună măcar puțini bani deoparte, cel mai probabil nu câștigi destul.

Cum rezolvi problema?

Pentru început, trebuie să îți întocmești un plan financiar pentru bugetul personal, acesta fiind cel mai simplu mod de a economisi bani. Citește acest articol pentru a afla ce anume trebuie să faci.

Apoi, gândește-te cât de fericită ești la jobul actual. Dacă ești, renegociază-ți salariul. Dacă nu ești, caută ceva mai bun – nu trebuie să te mulțumești niciodată cu prea puțin!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.