3 trucuri pentru un interviu de succes

Cauți o metodă prin care să ieși în evidență la interviul pentru jobul visurilor tale? O cale prin care intervievatorii să te țină minte după întâlnirea inițială?

Ei bine, iată trei trucuri pentru un e-mail post-interviu care adaugă un plus de professionalism acelui e-mail standard de mulțumire și care, bineînțeles, îți va mări șansele obținerii respectivului job!

3 lucruri importante de care să ții cont atunci când trimiți e-mailul:

  1. Angajatorul sau persoana care a condus interviul trebuie să te țină minte și la o lună după respectivul interviu
  2. E-mailul trebuie să arate interesul tău pentru a afla care sunt pașii următori pe care trebuie să-i faci pentru a obține acel job
  3. Din acest e-mail trebuie să reiasă faptul că, în urma detaliilor pe care le-ai aflat la interviu, ești în continuare interesată în a ocupa poziția respective

În general, pozițiile bune în companiile mari sunt ‘vânate’ de sute de doritori, dintre care cel puțin 100 vor ajunge la interviu. Doar pentru că nu ai primit un răspuns după două zile de la interviu nu înseamnă că angajatorul nu e interesat, ci pur și simplu că este, probabil, bombardat de zeci sau sute de CV-uri.

Asigură-te, la finalul interviului, că angajatorul știe că ești în continuare interesată și cel puțin o dată la două săptămâni revino cu un e-mail pentru a te asigura că rămâi pe lista persoanelor de care compania respectivă este interesată.

Strategia unui e-mail post-interviu constră doar în profesionalismul cu care este scris și în coerența acestuia. E-mailurile de mulțumire extrem de lungi nu vor face decât să se adauge listei celor primite de la zecile de oameni care au mai fost la acel interviu. Asigură-te că ieși în evidență într-un mod profesionist: concis și la obiect.

Orice astfel de e-mail ar trebui să îi transmită angajatorului că ești recunoscătoare pentru timpul pe care ți l-a acordat și pentru faptul că te-a luat în considerare pentru a ocupa respectiva poziție.

Ține minte! Chiar dacă nu vei obține din prima jobul dorit, nu uita de e-mailul de mulțumire! Angajatorul va aprecia gestul tău și te va ține minte, cu siguranță, pentru viitoarele job-uri disponibile.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.