3 trucuri mintale pe care oamenii bogați le folosesc pentru a face bani

A construi o avere depinde mai mult decât orice de rezistenta ta psihica și de felul în care gândești, cel puțin asta a descoperit scriitorul Steve Siebold, după ce a studiat, timp de trei decenii, cum au reușit oameni obișnuiți să ajungă, prin forțe proprii, milionari.

„A te îmbogăți începe cu felul în care gândești și cum te raportezi la bani“, scrie Siebold în carteaCum gândesc bogații.„Nu lipsa voinței este cea care te împiedica să te îmbogățești, ci chiar lipsa încrederii că ai abilitățile necesare pentru a face acest lucru“, este de părere scriitorul, care a enunțat și câteva trucuri mintale pe care le folosesc oamenii bogați.

Își setează așteptări neobișnuit de mari

În timp ce oamenii din clasa de mijloc își setează așteptări financiare rezonabile, pentru a nu fi dezamăgiți, persoanele care au strâns deja o avere considerabilă gândesc în termeni de-a dreptul măreți și au așteptări pe măsură.

„Nimeni nu s-ar îmbogăți și nu ar trăi să-și vadă visurile devenite realitate fără să aibă așteptări pe măsură. (…) Campionii nu așteaptă ca lucrurile să se întâmple, ei sunt cei care fac ca lucrurile să prindă contur“, spune Steve Siebold.

Este, de altfel, strategia pe care a pus-o în aplicare și Iustin Paraschiv, care, conform estimărilor Forbes, se regăsește în topul milionarilor români încă din anul 2010. Ajuns la 36 de ani, își amintește de începuturi cu nostalgie. Era anul 2000 atunci când, într-o vacanță de vară, s-a gândit că ar putea să se ocupe de importul de carne. Primul transport l-a adus din Austria. În scurt timp ajunsese să câștige 400 de euro pe un transport de 20 de tone, însă a știut întotdeauna că este loc de mai mult. Mult mai mult. Astăzi este acționarul majoritar la patru companii în domeniu. Împreună cu familia, acesta controlează o rețea de peste 150 de magazine și a creat mii de locuri de muncă pentru români.

Își spun că nu au probleme financiare, chiar și în momentele în care rămân fără bani

Oamenii bogați nu se tem să își finanțeze proiectele cu bani împrumutați, dacă acest lucru este necesar pentru a-i ajuta să ajungă în punctul dorit. Aceștia cred că nu este relevant dacă dispun sau nu de suficiente fonduri pentru a-și îndeplini visurile, fie ele de natură profesională, fie personale. Întrebarea cu adevărat importantă, cred ei, este: „Merită sau nu să cumpăr acest lucru/să investesc în această idee de afaceri“.

Se gândesc la a face bani ca la un joc pe care trebuie să-l câștige

Oamenii bogați se gândesc la afaceri, viață sau câștiguri ca la un joc. Un joc pe care trebuie să-l câștige cu orice preț.

„Este motivul pentru care merg spre muncă în fiecare zi cu ochii pe următorul câștig“, explică Siebold în cartea lui.

Milionarii iubesc acest joc și, cu cât câștigă mai mult, cu atât sunt mai mari ambițiile lor și cu atât mai mult își dau silința să obțină câștiguri din ce în ce mai mari.

 

Știi și alte trucuri pe care le folosesc milionarii pentru a obține câștiguri fabuloase și a-și spori chiar și mai mult averea?

 

Sursă foto: Shutterstock.com

(P) Articol realizat împreună cu Iustin Paraschiv

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.