3 momente neplăcute la serviciu când te poți impune

Toată lumea are zile proaste la serviciu. COSMO îți arată cum să te impui în 3 situații diferite.

O să ai zile la serviciu când efectiv nu o să mai poți de nervi. Între colegii care vor să te facă să pici prost și un șef care îți cere prea multe, poți să te simți de foarte multe ori depășită de situație.

Și, chiar dacă viața la birou nu e tot timpul roz și îți asumi un asemenea mediu când te angajezi, asta nu înseamnă că trebuie să zâmbești dacă cineva își bate joc de tine.

Da, este corect că de cele mai multe ori un zâmbet și o atitudine pozitivă te pot duce departe, dar asta nu înseamnă că trebuie șă îți lași colegii sau managerii să te calce în picioare.

Învață să reduci stresul la birou în maxim 1 minut

COSMO îți va prezenta 3 situații în care trebuie să fii determinată și să îți aperi interesele (ai grijă să nu exagerezi totuși, s-ar putea să pari nesuferită!).

Ai prea multe lucruri de făcut

Dacă șeful ți-a spus să lucrezi peste program, iar tu ai 3 alte proiecte și o călătorie de afaceri în mai puțin de 24 de ore, asta nu înseamnă că trebuie să spui „da” imediat, fără a te gândi la starea ta ca persoană.

În loc să accepți o nouă provocare, încearcă să-i scrii un mesaj șefului tău explicându-i faptul că te simți depășită de situație. Poți inclusiv să ceri ajutorul, spunând că ai nevoie de un pic mai mult timp pentru a te organiza în îndeplinirea proectelor.

E mult mai bine să fii calculată și diplomată când vine vorba de o sitație de genul acesta, decât să faci totul prost și să sfârșești prin a fi trasă la răspundere!

Colegul de muncă a primit laudele pentru munca mea

O persoană oportunistă o să încerce întotdeauna să culeagă roadele muncii grele a altcuiva.

De cele mai multe ori, este suficient să te asiguri de faptul că toată lumea știe că tu ai făcut ceva la un proiect, în loc să te dai la fund și să nu spui nimic despre implicarea ta (orice muncă pe care nu ți-o asumi tu, și-o asumă altcineva, așa că ai grijă!).

8 lucruri pe care femeile de succes le fac la birou

Dacă ești martoră la un moment în care un coleg încearcă să își asume un rol mai important decât tine, într-un proiect coordonat de tine, fii sigură că îi oprești repede încercarea, printr-un comentariu bine plasat, precum: „Da, mulțumesc pentru intervenție, dacă aveți mai multe întrebări puteți să mi le adresați mie: doar eu am muncit în ultimele luni la acest proiect și știu cât de greu este!”.

Mai bine vorbești decât să te uiți urât la persoana care încearcă să te submineze!

Conflictul cu un coleg îmi afectează munca

Dacă suferi de momente în care te simți atacată personal de cineva sau modul în care un coleg face o anumită chestie te deranjează în timp ce încerci să completezi formulare pentru luna asta, asigură-te că supervisorul tău știe.

Fii fermă și înștiințează-ți șeful de modul în care interacțiunea cu colegul X te deranjează, în același timp oferind și o soluție. Spre exemplu, dacă un coleg face glume încontinuu lângă spațiul tău de muncă, poți să îți rogi șeful să te mute din vecinătatea persoanei care te distrage de la muncă.

Ca un ultim sfat, COSMO îți sugerează să vorbești întotdeauna despre problemele tale și să nu fii speriată de oameni care au tărie de caracter!

*articol preluat din Cosmopolitan US

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.