2 trucuri de cariera de la career coach-ul lui Oprah

Dale Carnegie este poate cel mai cunoscut celebrity career coach de la Hollywood şi nu numai, antrenând ȋncrederea şi aptitudinile celor mai cunoscute vedete, dar şi pe cele aparţinând businessmanilor şi businesswomen din topul Forbes a celor mai bogaţi.

Dale a avut ȋnceputuri foarte modeste. Natura nu l-a dotat cu un fizic impresionant, era timid şi genul de intelectual introvertit, dar odată ce şi-a depăşit complexele şi limitările, a putut să ajungă unul dintre campionii career coaching-ului şi “să antreneze” oameni de afaceri multimilionari precum Oprah Winfrey. Iată care sunt două dintre sfaturile de bază pe care Dale oferă “discipolilor” săi:Spune-ţi părerea cu tact
Ceea ce trebuie să ȋnţelegi despre oameni ȋn general este că toţi vrem să fim iubiţi, apreciaţi, admiraţi, respectaţi şi că vom pleca urechea şi inima ȋn faţa omului care ne oferă măcar una dintre aceste dorinţe secrete.

De aceea, nu te feri să recunoşti atunci când faci o greşeală ȋn faţa cuiva, să arăţi cât de mult apreciezi părerea interlocutorului sau să-i spui prietenei tale cât de mult o admiri pentru inteligenţa sa.

“Ȋncă nu am găsit persoana care, indiferent de dedicarea şi exaltarea faţă de scopul său final, nu a dat rezultate mult superioare atunci când a fost ȋncurajat ȋn loc să fie criticat”, spunea unul dintre primii miliardari ai lumii, Charles Schwab.

Greseli de evitat la inceput de cariera

5 trucuri pentru succes in cariera

Nu te mai plânge, nu mai arunca noroi
“Când comunicăm cu oamenii trebuie să nu uităm că nu ne aflăm ȋn faţa unor fiinţe guvernate de logică. Trebuie să interacţionăm cu fiinţe ale emoţiei, care se luptă cu prejudecăţi, motivate de mândrie şi vanitate. Orice prost poate critica, condamna şi se poate plânge şi cei mai mulţi proşti asta şi fac. Pentru a ȋnţelege şi a ierta ai nevoie de character şi auto-control”, explică Carnegie.

Astfel, decât să pui la zid, să-ţi spui că “tu ştii mai bine” şi că alţii nu au nici o idee, să critici non-stop, să oferi vorbe grele ȋn locul unora blânde, mai bine ai face opusul. Crede-ne, te vei simţi de o mie de ori mai bine.

Ce cariera ti se potriveste in functie de zodie?

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise