10 reguli de conduita la petrecerea de Craciun a firmei

1. Atentie: nu e un chef veritabil, raporturile dintre participanti sunt guvernate tot de ierarhie si putere. Asadar, seful tot sef ramane!

2. Imbraca-te adecvat, pe masura evenimentului – este vorba de petrecerea firmei, nu de o seara in club cu prietenii, si nici de un pranz de afaceri. Incearca ceva smart casual.

3. Fii vesela, degajata, distreaza-te, dar nu exagera cu glumele „picante” sau cu dansurile „exotice”. Orice comportament deplasat poate avea consecinte serioase asupra imaginii personale.

4. Intra in vorba cu managerii, dar nu incerca sa ceri beneficii sau sa-ti negociezi in vreun fel leafa.

5. Nu bea mai mult decat poti duce – alcoolul nu-ti va risipi numai inhibitiile, ci si sansele de a-i impresiona placut pe ceilalti.

6. Nu flirta – nu e momentul sa-ti cauti jumatatea de fata cu toti colegii si sefii tai. Viata amoroasa si cea profesionala sunt doua lucruri distincte.

7. Nu te apuca sa-ti descarci desaga cu probleme personale. Nimeni nu vrea sa stie ca te-ai certat cu iubitul si acum suferi sau ca matusa ta s-a pricopsit cu o afurisita de gripa si trebuie sa-si sufle nasul la fiecare cinci minute.

8. Fii tu insati si poarta-te cat mai firesc – dar nu uita nicio clipa ca esti in permanenta urmarita, cantarita si evaluata.

9. Evita sa formezi bisericute. Macar la petrecerea de sfarsit de an incearca sa socializezi cu toti colegii.

10. Nu rata petrecerea firmei – poate ca e unica ta sansa de a te face remarcata. Asigura-te din timp ca o vei exploata cum se cuvine!

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.