A fi ECO nu e doar un moft

By  | 

Relativ la topicul discutiei noastre – ce inseamna sa fii eco – am constatat exact aceeasi atitudine. „Mai lasati-ma cu eco-ul asta ca sunt pana peste cap!” Ba si mai mult decat atat aud si „Oricum nu se face nimic cu adevarat”

Ce inseamna „a face ceva cu adevarat”? Pai foarte simplu:

  • Inseamna a face ceva in primul rand. Dupa aceea stabilim daca este si „cu adevarat”
  • Inseamna a face ceva relativ la posibilitatile tale si nu la ce ar putea face altii aka: guverne, vedete, americanii…
  • Inseamna a face ceva sa intelegi ca eco nu este egal cu sexy, trendy, cool. Desi e mai bine decat nimic, ar fi pacat ca atunci cand dispare „moda eco” sa revii la vechile obiceiuri pe motiv ca… nu mai e sexy, trendy, cool sa fii eco, nu-i asa?
  • Inseamna sa ii convingi incet-incet si pe cei din jurul tau, atat cat este posibil, sa faca acelasi lucru.

Asta e tot ce tine de noi, oamenii obisnuiti, cu posibilitatile unei vieti obisnuite si lipsiti de motivatia de a schimba fata lumii; iar asta este suficient. Restul sunt detalii: cata hartie folosesti, cata apa consumi, cat combustibil sau energie electrica. Important e startul pe care multi il pierd pentru ca se blocheaza, fie in asteptarea ca altii ar trebui sa faca mai mult, fie intr-un teribilism fitos de tipul „sunt satul de subiectul asta.”

Noi credem ca nu e subiect de care sa te saturi. Cititi de exemplu un articol foarte fain despre ce inseamna sa fii eco si comentariile. Apoi aici am gasit ceva interesant despre vedetele „verzi” care… umbla cu cioara vopsita.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *