Vrei sa ai parul mai des?

Puține dintre noi se pot lăuda cu un păr des, făcut parcă pentru reclame la șampoane. Pune în aplicare câteva trucuri care-ți vor transforma părul subțire și lins într-o reală… podoabă capilară!

Secretul de sub duș
„Aceleași ingrediente care-ți fac tenul să radieze pot face minuni și cu părul tău”, susține dermatologul newyorkez Dennis Gross. Două dintre recomandările medicului: peptidee, care stimulează creșterea părului, și acidul salicilic, care curăță scalpul, astfel încât foliculii să nu fie blocați. Încearcă șamponul Ducray Squanorm, 48 lei, cu 2% acid salicilic și balsamul K-Pak Bio-advanced peptide de la Joico, 123 lei.Tratament strategic
Există păr subțire și păr… subțiat – o condiție care le afectează pe majoritatea femeilor. Singurul medicament eficient dedicat acestei afecțiuni este Minoxidil, care are proprietăți vaso-dilatatoare, însă n-ar trebui să-l iei fără un consult medical de specialitate.

Coafat garantat
„Șampoanele uscate și produsele pentru volum la rădăcină sunt sfinte”, arată stilistul Baker Strahan. „Acestea măresc temporar diametrul firului e păr și îl ajută să capete volum de la rădăcină”. Încearcă formula Batiste Dry Shampoo (13 lei la Douglas), iar pentru un plus de volum caută Joico Luxe Root Lift, 112 lei.

Tunsoarea vindecătoare
O tunsoare – în special cea care presupune tăierea părului trepte și încadrează fața – este cheia obținerii unui plus de volum. „Treptele creează un efect de aerisire, adăugînd dinamism coafurii, și deci mai mult volum”, susține celebrul hair-stilist Adir Abergel.

Nuanța potrivită
Simulează densitatea nativă a părului folosind un joc de nuanțe, posibil cu ajutorul șuvițelor decolorate ușor. Decolorarea face șuvițele să capete amploare, făcând astfel părul să pară mai voluminos, arată Baker Strahan. „Amestecul de șuvițe deschise cu închise creează și un efect de profunzime”, sporind ideea de volum.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise