Trucuri pentru uscarea părului ca la coafor

Dacă stai să te gândești bine, e chiar frustrant faptul că stilistul tău poate să-ți usuce părul mai bine decât poți tu. Am apelat la Mandy Kingsman, Director artistic în cadrul Tony&Guy, ne ajută cu câteva îndrumări profi pentru uscarea părului:

Cunoaște-ți părul: Cu ocazia următoarei programări la salon, întreabă-ți stilistul ce tip de textură de păr ai. Trebuie să ai o idee preliminară despre ce poți aștepta de la tipul tău de păr.

 

Pregătire și produs: Nu vei putea obține o uscare perfectă fără ele. Aici intervine ceea ce știi despre părul tău. Texturile înfoiate, rebele, au nevoie de un produs care să facă părul alunecos și moale. Dacă-ți iubești onduleurile, îți trebuie o cremă pentru bucle sau un spray care să le ajute să capete energie și să fie fixate în forma perfectă. Păr lins, lipsit de viață? Capătă volum folosind o spumă!

 

Ponturi pentru uscarea părului

Păr înfoiat sau rebel: Începe uscarea cu zona cea mai problematică (de obicei pe linia scalpului și breton). Apucă fiecare secțiune de păr cu peria și îndreaptă foehnul în jos. Ține peria pe loc până ce părul se răcește; procesul de încălzire-răcire netezește părul și îi redă forma.

Dă-i extra-amploare: Lasă-ți capul în jos și usucă rădăcinile. Uscarea părului în sens invers revărsării sale naturale va spori volumul la rădăcină. Odată uscat, adaugă pudră la rădăcină pentru mai mult volum, apoi piaptănă-l ușor pe spate.

Bătăi de cap cu buclele: Folosește un spray cu sare de mare pe părul fin; pentru păr mai gros, încearcă o cremă pentru bucle. Întinde produsul prin fricționarea între degete, apoi apucă la întâmplare șuvițe și rulează-le pe degete pentru a forma bucle. Pune difuzorul la foehn și usucă-ți părul dinspre creștet în jos. Nu-ți atinge prea mult părul. Odată ce s-a uscat, folosește-ți degetele pentru a-l aranja.