Updateaza-ti ritualul de ingrijire

Ingrijeste-te folosind crema de faţă

Am scăpat de soarele arzător, excesul de sebum şi transpiraţie, însă abia acum vine greu pentru tenul tău: pielea e mai uscată ca oricând (de vină e trecerea de la temperaturile înalte din casă/birou la frigu/vîntul de afară), şi nimic din ce-a funcţionat până acum nu te mai ajută.

Mai întâi scapă de celulele moarte (folosind un scrub la 2/3 zile sau un peeling cu acizi alfa-hidrohizi zilnic), apoi foloseşte o cremă mai grasă sau un ulei pentru faţă. Iar dacă pînă acum n-ai avut o cremă de noapte, e foarte important să începi să foloseşti una, pentru a începe ziua cu tenul bine hrănit.

Ingrijeste-te folosind uleiul de păr

Oricât ai fi de fidelă ritualului de îngrijire a părului – şampon, balsam, mască – iarna îţi strică socotelile. Părul se electrizează (din nou din cauza temperaturilor extreme la care îl expui), firele rebele îşi fac de cap iar culoarea e tot mai ştearsă. Adaugă un nou produs în ritualul tău: uleiul (fără clătire) pentru păr.

Aplică-l pe 2/3 din lungimea părului spălat şi pe jumătate uscat, apoi răsuceşte-l într-un coc „melc” pentru cîteva ore. Astfel, părul este hrănit pentru o vreme, fiind capabil să se protejeze de agresiunile la care va fi supus. Bonus: te vei alege cu şuviţe discret buclate, hidratate şi netede, plus o culoare vibrantă.

Ingrijeste-te folosind untul de corp

Dacă ai obiceiul să foloseşti produse pentru hidratarea corpului tot timpul, probabil ai observat  că laptele de corp lejer nu prea face faţă iarna. Hainele groase freacă pielea şi o aspresc, simţi că parcă nu mai încapi în propria piele (la propriu!), iar textura netedă de astă vară e istorie… Optează pentru produse onctuoase precum untul de shea, uleiul solid de cocos sau uleiul după baie!

Aplică-le imediat după duş, pe pielea proaspăt curăţată cu lufa sau un exfoliant granulat. Iar dacă porţi haine mulate, colanţi/pantaloni strâmţi sau ciorapi sintetici, poţi aplica un ulei pe piele înainte să te îmbraci (are un efect anti-static)! Nu uita, consumul de lichide (minim 2 litri) este esenţial şi iarna!
 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.