Untul de shea, super-ingredientul frumusetii naturale

Editorul Cosmo din S.U.A. Jessica Matlin a avut oportunitatea de a descoperi beneficiile untului natural de shea la el acasă, în Ghana. Descoperă-le şi tu!

1. Este super-hidratant. Utilizat în forma sa brută de secole, shea este singurul hidratant care poate menţine pielea fină chiar şi în sezonul uscat din Ghana, cînd umiditatea scade drastic pentru aproape şase luni pe an. „Shea are o concentraţie mare de acizi graşi, care permit pielii să-şi menţină nivelul de auto-hidratare”, arată Ni’Kita Wilson, chimist cosmetic.

2. Este uluitor în lupta anti îmbătrînire. Vitaminele A şi E (prezente în mod natural în Shea) apără pielea împotriva radicalilor liberi ce distrug colagenul şi duc la cancer de piele, iar pielea arată astfel mai tînără şi rămîne sănătoasă pentru mult timp. Iar atunci cînd acest pas este cuprins în rutina de îngrijire a pielii, face minuni şi în privinţa ridurilor: Tocoferolul, o formă de vitamina E, este bine-cunoscut pentru capacitatea sa de a netezi ridurile.

3. Este de ajutor femeilor. Industria de shea este meritul unor grupuri de femei din satele din zonă. Ele încep prin a se trezi cu noaptea în cap pentru a culege fructul şi – printr-un proces laborios ce include extracţia miezului, coacerea, măcinarea şi fierberea lor – transformîndu-l într-o formulă cremoasă, uşor de folosit.

Cunoscut şi sub numele de „aurul femeilor”, shea crează locuri de muncă şi asigură un venit pentru sate – multe branduri sprijină acest fenomen. Unul dintre acestea, Jergens, donează sume importante către Global Shea Alliance, o organizaţie non-profit ce susţine mai mult de 16 milioane de femei, formîndu-le în domeniul îmbunătăţirii calităţii şi ajutîndu-le să negocieze cel mai bun preţ pentru munca lor.

4. Îţi face pielea să radieze.
Pentru că shea e ridicol de bogat în acizi graşi, precum cei proprii pielii, acesta dă corpului tău o strălucire ireală, lăsându-ţi tenul radiind de sănătate – genul de rezultat pe care îl aşteptăm în general de la produsele cosmetice. Iar noi îţi putem promite că, dacă începi să foloseşti Shea, oricine îţi atinge pielea va remarca faptul că a devenit precum mătasea.

Untul de shea în comerţ:

Foloseşte pe faţă, corp, păr, sub formă de mască/tratament, pentru a-ţi hidrata cuticulele sau pentru a hrăni pielea „scorţoasă”. Apimond Unt de Shea bio, 19 lei

După o exfoliere straşnică, aplică o cremă bogată în zonele cu piele îngroşată. Avon Planet Spa Hand, Elbow & Foot cream, 39,8 lei

Pentru ca pielea să se hrănească profund, aplică un ulei de shea imediat după baie, cînd porii sînt încă deschişi. The Body Shop Shea Beautifying oil, 65 lei

Strecoară în poşetă o cuţiuţă mică cu unt de shea pentru a-ţi satisface nevoia de hidratare de peste zi. L’Occitane 100% pure Shea Butter , 33 lei

Tu ai încercat până acum produse care au în compoziţie unt de shea?

1 comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.