Uleiul de cocos – cum îl utilizăm corect

Utilizarea uleiului de cocos în procesul de înfrumusețare nu este o noutate. Acesta este folosit de secole în rândul femeilor, devenind astfel un produs esențial în ritualul nostru de frumusețe. Iată câteva moduri de a utiliza acest ulei:

  1. Produs hidratant pentru pielea feței. Poți folosi uleiul de cocos aplicându-l pe ten (în cantități mai mici decât în cazul unei creme hidratante, pentru a nu încărca tenul).

  2. Loțiune pentru corp. Poți folosi uleiul de cocos în locul loțiunii de corp obișnuite. Ajută la hidratarea pielii și la refacerea epidermei. Îl poți aplica rapid după duș, direct pe pielea umedă, într-un strat subțire. Acesta va fi absorbit rapid în piele, fără a o lăsa uleioasă.
  3. Balsam pentru păr. Uleiul de cocos este un produs excelent pentru păr. Are proprietatea de a-l hidrata în profunzime și de a combate senzația de păr electrizat. Folosește-l drept mască de păr și clătește după 30 de minute.
  4. Tratament anti-mătreață. Atât femeile, cât și bărbații se confruntă cu mătreața. Acest lucru se datorează scalpului uscat. Uleiul de cocos are capacitatea de a trata în profunzime firul de păr.
  5. Accelerator de bronz. Dacă este folosit ca atare, uleiul de cocos ajută la obținerea bronzului perfect mult mai repede decât alte produse cosmetice. Nu uita să îl folosești, însă, alături de produse cu factor de protecție solară.
  1. Soluție pentru curățarea pensulelor de makeup. Este important ca pensulele să fie curate înainte de fiecare utilizare a lor în ceea ce privește make-up nostru zilnic. Așadar, după ce te machiezi, folosește ulei de cocos pentru a le curăța, lăsându-le apoi să se usuce pe un prosop curat și uscat.
  2. Reduce cearcănele. Chiar dacă dormi suficient, cearcănele sunt tot acolo. Folosește câteva picături de ulei de cocos pentru a masa zona de sub ochi. Repetând această procedură zilnic, cearcănele se vor diminua.
  3. Baie detoxifiantă. Poți face o dată pe săptămâna o baie detoxifiantă cu ulei de cocos și sare de baie, această fiind o metodă ideală pentru relaxare și remineralizare.

Text: Grațiela LicanFoto: Unsplash

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.