Beauty: De ce să nu te ferești de produsele cu ulei

Îți fac tenul, corpul și părul să strălucească în „complot” cu soarele arzător, însă beneficiile uleiurilor sunt mai mari decât ți-ai închipuit vreodată.

CITEȘTE ȘI: Întrebuințări ale uleiului de cocos

După ani buni în care evitam produsele cu adaos de ulei, astăzi ne îndreptăm (la propriu) fața către produse avându-l ca unic ingredient. Să fie doar o nouă modă?

Secretul frumuseții zeițelor din antichitate, uitat pe nedrept pentru o vreme, revine în forță în zilele noastre, satisfăcând cele mai exigente dorințe, de la demachiarea și hrănirea tenului (fie el și gras sau cu tendință acneică – pentru că uleiul poate dizolva sebumul gros colectat în pori!) și până la tratarea unor afecțiuni serioase precum cicatricile sau vergeturile.

Trebuie să recunosc… m-am alăturat imediat acestui trend, colecționând aproape instinctiv sticluțe mici (din magazinele naturiste) sau mai mari (cu pipetă sau atomizor). Pentru față, pentru păr, pentru corp, pentru uz general (inclusiv ten)! Și am început să le folosesc pe rând.

Mai întâi pe corp, după baie și în tandem cu autobronzantul… Sau am apelat la un ulei bronzant; autobronzantele concepute sub formă de ulei sunt mai performante ca niciodată, oferindu-ți un aspect identic natural, profitând în același timp de lumina soarelui pentru a-ți face trupul să se scalde într-o aură radioasă. Nici la plajă n-am renunțat la noua mea pasiune, folosind un ulei cu factor de protecție, care să-mi ferească pielea de daunele provocate de radiațiile UV .

Apoi m-am încumetat să-l aplic și în păr (gras fiind) – și podoaba mea capilară n-a primit nicicând o porție mai copioasă de hidratare ca atunci când a fost tratată cu ulei, ca tratament leave-in după baie, pentru ca pieptenele să alunece ușor și firele rebele să rămâne culcate iar vârfurile să nu se mai despice.

Cu fața am fost mai reticentă, însă nevoia te învață cel mai bine: după o zi de cutreierat orașul prin căldură ori frig, aer condiționat sau vânt, nimic nu mai intra în pielea uscată și aspră. În afară de ulei. O primă aplicare a fost de ajuns să-mi creeze dependența ce durează deja de ani buni.

„Tenul gras n-are nevoie de exces de grăsime!”, prin urmare de ulei… îmi spunea cineva acum câțiva ani. Simt cumva nevoia să mă întorc în timp știind adevărul, și anume că e tocmai invers. Ca demachiante, uleiurile sunt capabile să dizolve sebumul dens colectat în pori (adică punctele negre). Iar ca hidratant, uleiul pătrunde rapid chiar și în cele mai profunde straturi ale pielii…, spun cercetările în domeniu.

Dar cum îl alegi pe cel potrivit? Mai ales când toate au o reputație atît de bună? Numai tu poți decide! Încearcă – în afară de formulele diferitelor branduri din parfumerii – și uleiuri pure de argan, avocado, măsline, migdale, sâmburi de struguri, cătină, cocos… sau orice îți face cu ochiul, fie că e vorba de efectele promise, textură (unele sunt fluide, altele mult mai solide) sau parfum. Le poți folosi ca atare, combinate între ele sau poți picura în crema hidratantă.

Un singur lucru să nu faci cu uleiul: nu-l folosi niciodată pe post de protecție termică pentru coafat, atunci când îți întinzi sau buclezi părul; după ce ți-ai aplicat ulei în păr, să-l supui celor minum 200 de grade e ca și cum l-ai pune în mod deliberat în…friteuză!

CITEȘTE ȘI: Adevărul despre uleiurile cosmetice

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise