Tunsori portivite fizionomiei tale

O tunsoare nepotrivită îţi poate pune în evidenţă trăsături pe care ţi-ai dori mai degrabă să le ascunzi, deci nu-ţi poţi alege frizura dintr-o poză sau copiind-o pe prietena ta. Află acum ce te „coafează”!

Faţă rotundă

Dacă ai chipul bine proporţionat, ca Emma Stone, poţi alege orice fel de tunsoare pofteşti, cu menţiunea că ar trebui să adaugi doar puţin volum în creştet, mai ales dacă porţi breton. Dacă te tunzi scurt, te poţi inspira din stilul „pixie”, genul Pink, însă poţi opta şi pentru o tunsoare simplă, băieţoasă. Dacă vrei „bob”, alege mai degrabă unul fără breton. Tunsoarea ideală? O frizură în trepte, cu breton, care să-ţi alungească figurape, care s-o porţi cu un plus volum în partea de sus.

Figură pătrată

Ţelul tău e să-ţi „ascuţi” puţin figura, iar stilul „bob”, cu cărare pe mijloc şi tăietură la nivelul bărbiei, precum purta odată Keira Knightley. Dacă nu vrei să renunţi la părul lung, îl poţi purta în bucle lejere sau prins în creştet şi cu şuviţe lăsate pe laterale. 

Chip oval

Tunsorile scurte, fără volum – precum cea purtată de Halle Berry, tăieturile medii, cu volum pe laterale sau părul lung, buclat de la urechi în jos, se potrivesc de minune pentru a echilibra forma feţei alungite. Evită volumul în creştet sau coada prinsă sus; n-ar face decît să-ţi alungească şi mai mult chipul. Frunte lată? Pentru a ascunde o frunte „de geniu”, bretonul e perfect, indiferent dacă alegi o tunsoare medie sau cu păr lung. 

Forma de „inimă”

Dacă ai o bărbie ascuţită şi tâmple proeminente, va trebui să alegi o tunsoare medie sau cu părul lung, pe care apoi s-o stilizezi cu volum la nivelul mandibulei, astfel încât să echilibrezi forma capului. Inspiră-te din stilurile adoptate de-a lungul vremii de răpitoarea Reese Witherspoon.

Forma de „pară”

Dacă Mama Natură te-a înzestrat cu un chip proeminent în partea de jos a feţei, va trebui să-ţi porţi părul într-un anumit fel, astfel încât să creezi un echilibru. Îţi poţi purta părul scurt, cu volum de la urechi în sus, sau tuns în scări ori „bob”, cu volum în partea superioară. Dacă preferi părul mai lung, îl poţi purta drept, dar fără să-l dai după urechi.

Nas proeminent

Poate că şi se pare ţie sau chiar aşa e, dar nu mai contează; frizura te va ajuta să-ţi pui nasul în umbră. Evită părul lins sau tunsorile scurte, la fel şi bretonul, care ţi-ar scoate nasul şi mai tare în evidenţă, şi alege tunsori complexe şi coafuri ample, care să distragă atenţia şi să facă nasul să pară, prin comparaţie, mai mic.

Ochi prea mici?

La fel ca în cazul nasului pronunţat, proporţia este cheia. Deci… mic la mic! Alege tunsori scurte, sau dacă, îţi porţi părul lung, evită surplusul de volum, pentru ca ochii să nu pară şi mai mici, prin comparaţie cu capul. Evită şi bretonul, sau alege cel mult unul inegal, pe care să-l porţi într-o parte.

Ţi-ai analizat chipul în oglindă? Bun, acum poţi fi sigură că stilistul nu te va mai contrazice, atunci când îi vei ceră să te tundă cum vrei tu! Iara dacă o face, vei avea argumente solide!

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.