Tunsori păr scurt: tendințe și idei din care să te inspiri

By  | 

Tunsorile pentru părul scurt au început să se bucure de o apreciere tot mai mare în rândul femeilor. Acestă tendință rezonează și cu ultimele trenduri de beauty și se bucură de o popularitate foarte mare, deoarece pun accentul pe frumusețe dar și pe comoditate.

V-am pregătit mai jos, detalii și fotografii cu cele mai bune tunsori la modă, extravagante sau clasice, potrivite pentru fiecare.

Tunsori păr scurt în funcție de forma feței

Dacă te-ai hotărât să-ți faci o schimbare de look și vrei să optezi pentru o tunsoare cu păr scurt, trebuie să îți alegi look-ul mult dorit în funție de forma feței tale. Anumite tunsori pot avantaja sau dezavantaja trăsăturile feței, de aceea trebuie sa știi ce tipuri de tunsori se potrivesc pentru fiecare formă chipului în parte:

 Tunsoare păr scurt pentru fața ovală

Fața ovală are proporțiile cele mai echilibrate, de aceea este avantajată de modele variate de tunsori cu păr scurt. Cele mai potrivite sunt tunsorile drepte, care subliniază trăsăturile și nu acoperă restul feței.

Tunsoare păr scurt pentru fața rotundă 

 

În cazul în care ai fața rotundă, alege tunsori la modă cu mult volum, mai ales în partea de sus. Sunt ideale tunsorile medii, la baza gâtului, care oferă alungesc fața.

Tunsoare păr scurt pentru fața pătrată

 

Fața pătrată este avantajată de coafuri care îndulcesc trasăturile. În acest caz, recomandăm tunsorile medii, cu bucle, sau idei de tunsori cu asimetrii .

Tunsoare păr scurt pentru fața lungă

 

Trăsăturile feței alungite sunt asemănătoare cu cele ale feței ovale, însă lungimea feței este mai mare decât lățimea. Cea mai bună alegere sunt tunsorile îndrăznețe cu bretonul lung, rebel, care poate ajunge chiar până la baza bărbiei.

Tunsoare păr scurt pentru fața în formă de diamant

 

 

Dacă ai fața în formă de diamante, te poți considera o norocoasă, deoarece ai de ales dintr-o varietate de tunsori care ți se potrivesc. Sunt recomandate în mod deosebit modelele de tunsori la modă care lasă la vedere cât mai mult din trăsăturile feței.

Tunsoare păr scurt pentru fața dreptunghiulară 

 

Modelele de tunsori care avantajează cel mai bine fața dreptunghiulară sunt acelea care adaugă feței un aer cât mai delicat. Se potrivesc atât tunsorile cu breton asimetric, dar și cele mai extravagante, ușor filate în zona pomeților.

Tunsori scurte: Tendințe și idei

Tunsoarea pixie

Tunsoarea pixie este una dintre cele mai în vogă alegeri pentru părul scurt. Asigură un look dinamic, fresh și marele avantaj este că dacă o să alegi să te tunzi așa, vei pierde mult mai puțin timp cu aranjatul părului. După un duș scurt , părul se poate coafa imediat cu fixativ sau folosind o spumă pentru volum.

Tunsori bob scurte

Bobul se numără de asemena printre tunsorile cele mai populare pentru păr scurt. Tunsoarea bob poate fi scurtă sau pânâ la baza umerilor, oferind astfel și mai multe opțiuni de styling pentru păr.

Tunsori asimetrice

Dacă îți place să ieși în evidență prin intermediul unui hairstyle mai aparte, îți recomandăm modelele de tunsori asimetrice, fashion și extravagante. Adaugă un plus de stil ținutelor de zi și la fel, au avantajul de a fi foarte ușor de întreținut.

Tunsori creastă

Acestea sunt preferatele vedetelor și fac furori în fotografiile de pe catwalk sau chiar pe covorul roșu. Sparge monotonia unei tunsori scurte clasice cu un styling deosebit și vei atrage toate privirile!

Tunsori păr scurt ondulat

Tunsorile cu păr scurt ondulat avanajează fața alungită și pomeții proeminenti. Se recomandă în special tipul de tunsoare bob mediu, pentru a putea aranja mai ușor șuvițele rebele care încadrează fața.

Tunsori scurte: Soluția perfectă pentru doamnele în vârstă

Doamnele în vârstă optează de cele mai multe ori pentru părul scurt, deoarece aceste tipuri de tunsori sunt cel mai ușor de întreținut. De la bobul lung, asimetrii sau chiar tunsoarea pixie, re regăsesc o varietatea de modele potrivite pentru doamne.

Coafuri de nuntă pentru părul scurt

Vrei să fii o mireasă atipică, fără onduleuri romantice sau împletituri boeme? În cazul acesta, tunsorile scurte sunt o alegere excelentă și totodată plină de rafinament. Parul scurt poate fi la fel de ușor de coafat, astfel încât să obții un look de vis în cea mai importantă zi din viața ta.

Foto: Thinkstockphoto.com & 123rf.com

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *