Cum te descurci cu o tunsoare proastă?

Cu toatele am trecut măcar o dată prin asta: ne facem programare la salon pentru a ne schimba look-ul, dar rezultatul este absolut groaznic. O astfel de tunsoare este dezamăgitoare și frustrantă, dar există câteva modalități de a îmbunătăți situația.

Discută sincer cu stilistul

Poate că stilistul nu a înțeles exact ce îți dorești sau pur și simplu ai avut ghinion și nu are atât de multă experiență. În orice caz, imediat cum observi ceva ce nu îți place, atrage-i atenția. Fiecare dintre noi a trecut prin asta: la final, mulțumim pentru tunsoare și zâmbim, pentru că nu vrem ca stilistul să se supere pe noi dacă tunsoarea nu a ieșit așa cum ne-am dorit. Însă sentimentele tale ar trebui să fie mai presus decât ale lui! În plus, dacă îți explici calm ce nu îți place, e posibil să înțeleagă ce a greșit să să poată remedia situația.Deja ai ajuns acasă?

Primul pas este să îți speli părul. E foarte posibil ca tunsoarea să fie ce ți-ai dorit, dar modul cum a fost coafat părul să îl facă să stea ciudat. Spală-te pe cap și aranjează-ți părul cum ți se pare ție mai potrivit, există șansa ca tunsoarea să nu mai arate atât de groaznic ca atunci când ai ieșit din salon.

Soluții ieftine

Aranjează-ți părul cu accesorii simpatice precum agrafele colorate sau eșarfele subțiri. Acestea funcționează cel mai bine pe părul scurt sau dacă ți-ai făcut breton.

Soluții mai costisitoare

Dacă părul tău a fost tuns prea scurt și chiar nu îți place cum arată, poți apela la ajutorul extensiilor de păr. Totuși, acestea îți pot deteriora rădăcina părului dacă le porți prea mult timp.

Citește și: LOB – cea mai versatilă tunsoare 

Cum previi problema?

Alege cu atenție stilistul. Nu intra în primul coafor pe care îl vezi pe stradă, ci cere recomandări de la prieteni sau cunoștințe. Cele mai multe saloane au și pagini de Facebook unde clienții pot lăsa review-uri, nu uita să arunci un ochi și acolo.

Explică-i stilistului în detaliu cum vrei să te tundă. Nu îți fie teamă că ești agasantă, e dreptul tău să îi arăți 10 poze găsite pe internet, să îi pui întrebări și să îi ceri recomandări.

Ține cont de sfaturile stilistului. Chiar dacă îți place mult o anumită tunsoare, e posibil ca aceasta să nu ți se potrivească. Sau poate trebuie să îți coafezi zilnic părul și nu ai timp sau chef să faci asta. O tunsoare nouă trebuie să se potrivească formei feței, tipului de păr, dar și stilului tău de viață.

Tu ai trecut vreodată prin această situație? Cum ai remediat-o?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.