Tu cum iti aplici fondul de ten?

Bureţeii

Aceştia sunt de mare folos, pe locul al doilea după… propriile degete (care, by the way, sunt esenţiale în aplicare, deoarece încălzesc produsul şi-l ajută să adere mai uşor). Pătraţi, rotunzi, plaţi, bombaţi etc., bureţii dispersează uniform fondul de ten, fără să penetreze porii, facilitând accesul în zonele unde riscă să se adune produs, lăsând în urmă o acoperire semi-transparentă. Nu uita să-l umezeşti puţin înainte de folosire, pentru ca acesta să nu absoarbă fluidul.

Pensula pentru corector

Este un accesoriu indispensabil, chiar dacă nu foloseşti corectorul. |ţi este utilă pentru a retuşa, cu fond de ten, petele, cearcanele , dar şi pentru a sublinia conturul sprâncenelor şi buzelor prin efectul numit „contrast de apropiere” (după definirea buzelor cu ruj şi/sau a sprâncenelor cu un creion,  foloseşte pensula cu fond de ten pentru a le linia de jur împrejur, creând astfel un contur „decupat”) .

Pensulele speciale

Plate, extrem de disciplinate, pensulele pentru fond de ten sunt necesare pentru a estompa zonele în care fondul de ten tinde să se strângă (colţurile nasului, în jurul ochilor). Totul e să alegi una moale, flexibilă, preferabil confecţionată din păr de samur. 

Beţişoarele cosmetice

Există unele speciale pentru machiaj, însă la fel de bune sunt şi cele pentru igiena urechilor. Le poţi folosi pentru a estompa fondul de ten sau pentru a şterge micile stângăcii (urme de mascara, creion sau ruj), pentru a nu fi nevoită să demachiezi o zonă extinsă, dar se descurcă de minune la aplicarea la „punct ochit”, peste un coş, de exemplu, care are nevoie de acoperire doar pe conturul său. Incă unul dintre meritele beţişoarelor: sunt ideale pentru a scoate fondul de ten din liniile fine, riduri de expresie sau perii sprâncenel

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.