
Tu cum abordezi cosurile subcutanate?
Dă-l înapoi
Îi poţi reduce aspectul – mai ales dacă e abia apărut – îmbibând un beţişor de urechi în bitter suedez şi ţinând apăsat pentru cinci minute. Nu folosi soluţii puternic alcoolizate; nu vei face decât să-ţi arzi pielea. Altă variantă ar fi să-l îngheţi pur şi simplu, cu un cub de gheaţă, împiedicîndu-i evoluţia. Iar dacă ai în casă acid salicilic (se găseşte în farmacii), poţi presăra peste coş peste noapte.
Calmează-l
Fă un ceai de muşeţel şi apoi pune pliculeţul în congelator. Când s-a răcit bine, pune-l pe coşul apărut pentru a reduce roşeaţa. Pisează o aspirină (varianta mai la îndemînă a acidului salicilic) şi foloseşte-te de puţină apă pentru a crea o pastă-tratament. Îndepărtează soluţia atunci cînd devine prăfoasă.
Tratează-l
Dacă ai făcut greşeala să îndepărtezi coşul înainte de vreme şi te-ai ales cu o rană urâtă, îi poţi grăbi vindecarea. Este important însă să te asiguri că ai creat un mediu „safe”: tratează rana cu soluţia antiacneiacă pe care o foloseşti de obicei sau cu o cremă specială pentru închidera porilor. Lasă să se usuce (poţi folosi un şerveţel matifiant) apoi aplică un strat de fond de ten non-uleios şi pudră doar pe zona problematică. Poţi face asta inclusiv peste noapte (rana se va usca). Nu te folosi de unghii pentru a îndepărta pielea uscată (coaja rănii), încearcă uşor cu o pensetă. Dimineaţă, curăţă-ţi toată faţa şi aplică o cremă hidratantă sau un ulei facial.
Sărează-l
Dacă eşti în deplasare şi ţi-ai uitat soluţia anti-coşuri, amestecă puţină sare cu apă şi acoperă coşul. Va dispărea mai repede!
Email