Frumusețe: Trucuri rapide pentru creșterea părului și unghiilor

Nu ar fi minunat dacă ai putea avea un cuvânt de spus (altul decât… „răbdare”) în ceea ce privește frumusețea ta? Află acum trucuri rapide pentru a „comanda” părului sau unghiilor să crească mai repede ori pentru a te bronza (oarecum) natural…

Rapunzel, coboară-ți părul!
Pletele tale luni sunt doar o amintire și regreți amarnic faptul că te-ai tuns, visând cu ochii deschiși la ziua în care îl vei răsuci din nou de câteva ori peste ondulator. Însă pare că se încăpățânează să nu crească. Pentru a-i stimula creșterea, e bine să faci mișcare, deoarece transpirând la nivelul scalpului, foliculii vor fi stimulați, la fel și circulația sângelui, conducând la creșterea părului, spun specialiștii. Totodată, compensează din exterior ulei de pește, bogat în acizi grași Omega 3, și ulei de in, un ingredient benefic pentru păr, piele și unghii. Iar ca să se alungească (ruperea constantă a firelor subțiază vârfurile), e important să-l protejezi cu produse de regenerare precum măștile. Folosește și ulei de ricin pentru a îndesi podoaba capilară, dar și pentru a genera apariția de fire noi.

trucuri rapide omega 3

Unghii lungi și tari
Când unghiile lungi reprezintă un truc menit să-ți alungească degetele și să facă mâinile mai grațioase, ruperea unei unghii, urmată de scurtarea celorlalte, reprezintă o mică dramă. Cum cele false nu-s nici comode, nici 100% sigure pentru sănătate, nu-ți rămâne decât să te înarmezi cu multă răbdare și să aștepți să crească din nou. Pentru a grăbi procesul (oricum, vara chiar cresc mai rapid), există deja destule produse în comerț, însă ai la dispoziție și câteva metode tradiționale precum glicerină, ardei roșu, ulei de măsline ori lavandă, sau clasicul amestec cu gălbenuș, ouă și miere. Totodată, alimentația ta trebuie să fie bogată în fier și zinc (poți lua și suplimente alimentare, dacă la analizele anuale se constată vreun deficit).

toner-906142_1920

Bronz frumos și sănătos
Pentru că statul la soare timp îndelungat e periculos chiar și cu protecție, cremele autobronzante au devenit un soi de produs în care ne înecăm amarul, neputând satisface pretențiile noastre în materie de bronz. S-a demonstrat, însă, că în doze controlate (vorbește cu medicul tău), betacarotenul îți poate face pielea mai închisă și o protejează de soare, în ciuda favorizării pigmentării, pe lângă toate celelalte beneficii pentru piele și organism. În plus, poți folosi creme de corp cu betacaroten, ulei de morcov și poți adăuga în alimentația zilnică alimente intens colorate, care conțin acest ingredient.

http://localhost/cosmo/wp-content/uploads/2014/05/29/rosii-morcovi-salata-650x500.jpg

CITEȘTE ȘI: Totul despre antioxidanți