Trucuri pentru un ten radios

Ai observat ceva schimbat la pielea ta? Nu e în imaginația ta, chiar traversezi criza vârstei de 20 de ani.

Schimbările sunt subtile, însă dacă-ți analizezi pozele de pe Facebook de-acum cinci ani vei vedea când s-a stricat treaba. Iată cum îți poți recăpăta strălucirea.

1. Radiază din nou

Aspectul translucid al pielii este cea mai mare problemă, spune Lieve Declercq, vice președinte, cercetare științifică de bază, în cadrul Origins.

Studiul său arată că procesul de carbonilare (care debutează la vârsta de 20 de ani), care afectează proteinele proprii pielii, mătuindu-i suprafața, după cum se poate observa.

Cel mai recent serum al brandului Origins, care conține un ingredient puternic exfoliant, îndepărtează aceste proteine de carbonil și previne formarea unora noi.

2. Netezește suprafața

Efectele nocive ale expunerii la razele ultra-violete se văd 20 de ani mai târziu, spune dermatologul Patricia Wexler.

Deci acele arsuri solare de la 7 ani se pot face observate pe la 27 de ani – cel mai probabil sub forma unor pori uriași (soarele afectează elasticitatea pielii, porii nemifiind capabili să revină la starea inițilă după vidarea sebumului). Folosirea zilnică a acidului salicilic va preveni punctele negre și de grăsime.

CITEȘTE ȘI: Ferește-ți pielea de arsuri solare

3. Refă volumele

Modificarea structurii feței la adolescență are un mare dezavantaj, ceea ce se întâmplă de fapt fiind pierderea colagenului și elastinei, ce permit gravitației să-și exercite atracția.

Potrivit spuselor dermatologului Carlos Charles, retinolul utilizat pe timpul nopții poate stimula regenerarea celulară. Serumul Elisabeth Arden de mai sus susține fermitatea pielii cu ajutorul extractului de lemn dulce (licorice).

Cel mai important, protejează-ți atuurile: expunerea zilnică la radiațiile UV favorizează pierderea colagenului în timp, spune Dr. Charles. Simpla aplicare a unui produs cu factor de protecție îți poate salva tenul.

4. Uniformizează nuanța

Daunele provocate de soare sau contraceptive pot face ca vasele de sânge să devină vizibile, sub formă de pete întunecate (melasma) pe frunte, obraji și în spațiul dintre nas și gură.

Char dacă nu mai iei pilule, odată ingerați hormonii, ești predispusă la pigmentare patru ani după ce te-ai oprit, avertizează Dr. Wexler. Salvarea ta: un serum cu Niacinamide, un ingredient cu renume în depigmentare.