Trucuri pentru un look matinal fresh

Iată cele mai bune trucuri pentru a arăta mereu grozav de dimineaţă!

Nu dormi pe burtă

Presiunea exercitată de cap asupra pernei (poate nu ştiai, dar capul cîntăreşte în jur de 3,5 kilograme) e mult mai mare dacă dormi pe burtă; astfel se explică faţa „şifonată” cu care te trezeşti. Poziţia poate afecta şi circulaţia sângelui, influenţând aspectul pielii. Nu în ultimul rând, dormind astfel e cam greu să ţii capul mai sus decât restul corpului, aşa cum este recomandat.

Schimbă faţa (de pernă)

Ai grijă ce-ţi atinge faţa; aşternuturile confecţionate din materiale aspre sau groase afectează textura pielii. Mai mult decât atât, unele dintre acestea colectează grăsimea de pe faţă şi păr (cremă, sebum, produse de styling, etc.), transferând-o pe piele şi provocând coşuri. Optează pentru mătase ori satin, care permit „alunecarea” uşoară, fără frecare, a pielii.

Respectă ritualul de seară

Exfolierea scoate la iveală pielea sănătoasă şi radioasă. Foloseşte apoi o cremă hrănitoare de noapte, care să regenereze celulele şi să compenseze grăsimea protectoare proprie feţei, înlăturată la exfoliere. Iar pentru a evita cearcănele şi ochii umflaţi de dimineaţă, aplică cremă ori gel pentru zona ochilor numai pe sub ochi, nu şi pe pleoapele mobile.

Culcă-te devreme

Cele opt ore de somn recomandate pentru un ten frumos sunt, se pare, condiţionate şi de ora la care te culci; e o diferenţă între a merge în pat la 22-23 şi a adormi spre dimineaţă. Ceasul biologic trebuie să coincidă cu fusul orar al regiunii în care stai!

Reglează căldura

Nu e deloc bine să dormi într-o încăpere supra-încălzită! Aerul se usucă, la fel şi pielea, buzele şi părul tău… Caută să nu fie mai mult de 22-23 de grade în camera în care dormi şi pune un vas cu apă pe calorifer sau achiziţionează-ţi un aparat pentru reglarea umidităţii. 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.