Trucuri pentru parul cret

Cu siguranţă, îţi doreşti să te fi născut cu părul drept, aşa cum şi noi, cele cu părul „lins”, visăm să ni se încreţească părul peste noapte şi să rămână aşa pentru totdeauna. Ai ajuns să-l deteşti pentru că nu stă nicicum sau pentru că-ţi pierzi ore în şir să-i dai o formă acceptabilă, ba chiar ai decis să-l tunzi… Dar nici asta nu te va ajuta, dacă nu cumva te gândeşti la o frizură băieţească!

Iată 3 reguli care-ţi vor schimba total părerea despre părul tău inelat:

 1.Foloseşte un şampon fără sulfaţi! Caută cu atenţie pe eticheta produselor de îngrijire pentru păr; sulfaţii prezenţi în unele şampoane pot usca părul (cel ondulat natural este prin definiţie mai uscat şi predispus la deshidratare). Caută mai degrabă produse de spălare pentru păr uscat, care să-ţi hidrateze părul încă din faza de curăţare şi nu sări niciodată peste hidratarea cu balsam sau mască, ba chiar să plusezi cu un spray hidratant fără clătire. Şi nu uita: spălarea presupune doar şamponarea scalpului, nu este necesar să insişti pe lungime, ca să nu-l usuci şi mai tare.

 2.Renunţă să-l mai torturezi! Că este vorba de îndreptarea părului sau decolorarea chimică, părul creţ le suportă cu mult mai greu decât alt tip de păr, fiind şi mai predispus deshidratării. Încetează să-l mai chinui cu aparatul de îndreptat, ondulatorul sau peria rotativă. Degradarea iremediabilă la care îl supui va fi din ce în ce mai vizibilă, textura mai rebelă ca niciodată, determinându-te în final, să te tunzi. De fapt, n-ar strica să-i tai vârfurile o dată la 6-7 săptămâni!

 3.Fereşte-te de încărcătura statică! Perna pe care dormi îţi poate afecta părul, în special atunci când este creţ şi uscat. Foloseşte o faţă de pernă din mătase ori satin (e ideală şi pentru frumuseţea tenului) şi încearcă să nu porţi accesorii sintetice pe cap. Totodată, ai grijă să nu stai prea mult în bătaia aerului condiţionat, care „seacă” şi mai mult firul de păr. În zilele toride, când eşti nevoită să te răcoreşti astfel, aplică ulei de păr şuviţă cu şuviţă, pentru a împiedica deshidratarea.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.