Trucuri pentru culoare mai rezistenta pe buze

Hidratante, cremoase, sidefate, cu luciu ca de gloss sau rezistente la transfer, majoritatea femeilor îşi doresc ca, o dată aplicat, rujul să rămână la locul său în orice situaţie, fără să se şteargă, să se estompeze sau să dispară pur şi simplu de pe buze. 

Din păcate, aceste obiective sunt mai greu de atins şi de cele mai multe ori ne punem toate speranţele în rujurile care promit rezistenţă la transfer şi o durată de ore bune. Cum ajutăm rujul rezistent la transfer să se menţină cât mai mult timp şi care sunt trucurile în aplicare?În primul rând, buzele trebuie să fie într-o condiţie optimă – bine hidratate, exfoliate, fără porţiuni uscate inestetice. Un truc foarte bun şi rapid este exfolierea cu miere în care s-a amestecat puţin zahăr. Acest amestec nu numai că va hidrata buzele, dar va face să uitaţi de zonele descuamate. În plus, ingredientele sunt la îndemână în orice casă.

Pentru aplicare impecabilă creionul contur este primul secret. Pe lângă faptul că evidenţiază perfect conturul buzelor, aplicat pe întreaga suprafaţă a lor va face orice ruj să reziste mai bine şi să se estompeze uniform. Conturul de buze ar trebui ascuţit la fiecare folosire pentru a trasa liniile cât mai fin şi mai precis. 

Desigur, batoanele de ruj sunt mereu uşor de utilizat şi sunt femei care pot să se rujeze fără oglindă, ba chiar cu ochii închişi. Pentru o aplicare impecabilă însă, mai ales în cazul nuanţelor îndrăzneţe (roşu, burgundy, fuchsia) şi a rujurilor rezistente la transfer, care nu iartă nicio greşeală în aplicare, folosiţi o pensulă specială pentru buze

Începeţi aplicarea din centrul buzelor spre exterior, nedepăşind conturul trasat cu creionul de buze şi acordând atenţie maximă comisurilor (colţurilor). 

Dacă totuşi aţi greşit, ţineţi mereu la îndemână un corector care se potriveşte perfect cu nuanţa pielii voastre şi o pensulă. Trasaţi în exterior conturul buzelor cu corector pentru a le face să iasă în evidenţă şi a corecta micile greşeli. Mare atenţie la estompare, corectorul nu trebuie să fie evident, trebuie doar să corecteze forma buzelor. 

Rujurile rezistente la transfer conţin polimeri care fac culoarea să fie rezistentă, aderând perfect la pielea buzelor. În schimb, au o tendinţă de a usca buzele şi nu strică să aveţi la îndemână un topcoat transparent hidratant, pe care să îl aplicaţi peste culoare. Pe lângă faptul că adaugă strălucire – majoritatea rujurilor rezistente la transfer sunt mate sau semi-mate – menţin hidratarea mai mult timp şi împiedică crăparea buzelor, deci şi a rujului în timp. 

Un alt truc pentru o rezistenţă mai mare este aplicarea unui lipstain într-o nuanţă coordonată sub ruj. Chiar dacă rujul se estompează de-a lungul orelor, stain-ul va oferi încă o pigmentaţie uniformă. Sau un primer pentru buze, care menţine hidratarea şi în acelaşi timp umple ridurile fine, făcând aplicarea rujului mult mai netedă şi oferind şi un aspect mai plin buzelor. 

Recomandările mele pentru culoare rezistentă cât mai mult timp pe buze

Rujurile Bourjois din colecţia Edition Rouge 12H – rezistente şi cu tendinţă foarte uşoară de uscare a buzelor. Mai hidratante sunt rujurile lichide Edition Velvet, tot Bourjois. Cele mai ieftine şi bune creioane de buze încercate de mine sunt cele de la Essence – cremoase şi rezistente. Lip Insurance de la Too Faced asigură o bază excelentă pentru culoare pe buze, la fel şi tint-urile Benefit, care pot fi folosite şi ca fard de obraz. Excelente mi s-au părut şi rujurile lichide NYX Soft Matte Lip Cream, care nu mi-au uscat deloc buzele, dar le-a oferit un finisaj catifelat.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.