Trucuri infailibile pentru un ten impecabil

Când eşti în dubiu, apelează cu încredere la unul dintre aceste trucuri infailibile pentru un ten impecabil. Te va scoate din multe situaţii de criză!

Laptele este un excelent exfoliant pentru tenul sensibil, iar grăsimea sa naturală ajută la hidratarea pielii. Aplică-l pe faţă prin masaj delicat, lasă-l 10 minute şi clăteşte cu apă rece.

Folosind oţet din cidru de mere poţi ţine la distanţă bacteriile cauzatoare de coşuri. Ai nevoie de un mănunchi de pătrunjel şi un sfert de ceaşcă de apă fiartă pentru a face o infuzie, pe care să o amesteci (după ce se răceşte) cu 2-3 linguriţe de oţet şi 4-5 picături de ulei din arbore de ceai. Pune lichidul într-un recipient cu pulverizator, ţine-l la frigider şi împroşcă-ţi faţa zilnic, după exfoliere. 

Pune fulgi de ovăz într-o mănuşă pentru spălat şi leag-o la gură. Cufundă săculeţul într-un vas cu apă fierbinte şi stoarce-l de cîteva ori, apoi clăteşte-ţi faţa cu apa „lăptoasă” şi lasă pielea să se usuce natural. Ovăzul conţine beta glucan, o fibră solubilă care creează o peliculă pe faţă, menţinând ridicat nivelul de hidratare a pielii.

După ce îţi hidratezi faţa, aşteaptă 20-30 de minute înainte de a te machia, cât să dai răgaz cremei să-şi facă datoria. Altminteri, crema va pătrunde în piele cu tot cu fond de ten şi/sau pudră.

Coşurile de la baza scalpului, bărbie, mandibulă sau tâmple pot fi cauzate de produsele pentru curăţarea feţei; după curăţarea feţei, înlătură rezidurile cu o dischetă demachiantă umedă şi apoi clăteşte.

Antioxidanţii din ceaiul verde pot reduce inflamaţiile. Dacă ai pielea sensibilă sau pur şi simplu ai o „bad skin day”, fă-ţi un ceai, pune plicurile în congelator cât îl savurezi, apoi plimbă plicurile umede şi reci pe toată faţa.

Nu te încrunta la soare, nici chiar iarna, pe pârtie! Expresiile faciale sunt vinovate pentru adâncirea ridurilor, dar razele soarelui reuşesc să grăbească acest proces într-o oarecare măsură. 

Împărtăşeşte cititoarelor şi alte trucuri pentru un ten impecabil într-un comentariu, mai jos.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.