Trucuri de machiaj pentru vreme rece

Pentru că vremea rea pare să se instaleze comod, e timpul să-ți adaptezi ritualul de makeup la condițiile meteo extreme. Pune în aplicare câteva trucuri de machiaj potrivite pentru sezonul rece.

Bază hrănitoare

Dacă folosești încă o cremă hidratantă pe care o aplicai și astă vară, e foarte posibil să nu facă față condițiilor de afară. În plus, fondul de ten aplicat pe față își va schimba consistența din cauză că pielea va încerca să absoarbă umectanții din formulă, dând pielii un aspect spongios. Folosește o cremă intens hrănitoare sau o bază de machiaj hidratantă înainte să aplici fondul de ten. La nevoie, dacă ai tenul foarte uscat, poți face un masaj cu ulei facial înainte să te machiezi.

Fond de ten de sezon

Ai tenul uscat sau normal și constați că fondul de ten se cam adună în pliuri în ultima vreme? E momentul să alegi un fond de ten potrivit pentru sezonul rece, având ca ingredient de bază uleiul. Dacă ai tenul gras, însă, poți rămâne la varianta pe bază de apă. O altă schimbare ce se impune în anotimpul rece este trecerea de la formule ușoare, fluide, la texturi cremoase, care să reziste intemperiilor.

Trucuri de îngrijire pentru sezonul rece

Gene înghețate

Când ai de făcut drumuri și nu folosești mașina, ploaia, aerul umed, ninsoarea sau frigul (plus trecerea bruscă de la temperaturi mici la mari)îți pot înmuia rimelul, care poate începe fie să se scurgă, fie să se fărâme. Pentru a evita asta, folosește mascara waterproof, dar numai în „la pachet” cu o loțiune micelară sau un demachiant special pentru machiaj rezistent, ca să nu agresezi pielea din jurul ochilor atunci când te demachiezi.

Pudră… opțional!

Dacă obișnuiești să îți fixezi machiajul cu pudră, vremea rece te obligă fie să folosești mai puțină, aplicînd un strat abia detectabil, fie deloc, pentru ca tenul să rămână radios și suplu peste zi. Pentru siguranță, folosește o formulă pulbere, translucidă și aplică doar în locurile unde este absolut necesar: pe sub ochi și pe zona T.

Pomeți înflăcărați

Schimbările de temperatură îți fac obrajii roșii, deci nu exagera cu blush-ul, ba chiar poți renunța la el total. Unul dintre primele trucuri de machiaj pe care l-am învățat de la mama a fost să îți ating ușor obrazul cu ruj (pe pielea hidratată), și apoi să îl întind ușor, pentru un efect de îmbujorare discretă.

Produse cosmetice must-have pentru sezonul rece

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.