Trucuri de machiaj pentru extra-îndemânare

Diferența între un machiaj „reușit” și unul senzațional stă în câteva mici detalii… tehnice. iată cele cinci trucuri de machiaj pe care trebuie să le aplici de fiecare dată când te așezi în fața oglinzii:

 

  1. Ai nevoie de o bază pentru ca machiajul să reziste pe față. Pentru ca tenul să arate cât mai bine după aplicarea fondului de ten, baza pentru machiaj este esențială, aceasta uniformizează suprafața pielii și ajută fondul de ten să se așeze mai bine și să reziste mai mult. Dar, dacă obișnuiești să-ți folosești doar mâinile pentru a-ți aplica produsele pe față, ai grijă să-ți speli mâinile după întinderea bazei cu palmele, pentru a te asigura că fondul de ten aderă mai mult pe față și mai puțin pe palme.
  2. Nu ignora expresiile feței atunci când te machiezi. Ți se întâmplă des să constați că, în urma machiajului, cutele de pe frunte sau cele dintre nas și colțurile gurii sunt mai vizibile ca niciodată? Asta se întâmplă pentru că fondul de ten și pudra se adună în exces cât tu te „strâmbi” la aplicarea creionului/tușului de pleoape, a fardului ori rimelului. Pentru a evita asta, folosește burețelul de machiaj pentru a șterge surplusul de fond de ten și nu aplica pudra (translucidă) decât la final, după ce vei fi terminat cu ochii.
  3. Corectorul se aplică înaintea fondului de ten, în forma literei „V”. Nu aplici corect…orul! Multă vreme, corectorul – fie ele lichid sau solid – se așternea fidel pe direcția cearcănelor, însă rezultatele au fost mereu discutabile. Mai nou, de câțiva ani, makeup artiștii recomandă aplicarea concealerului  în „V”, pornind din colțurile ochilor, cu baza în dreptul nărilor, astfel încât zona corectată să fie acoperită cât mai natural și mai luminos.
  4. Sprâncenele sunt cel mai important detaliu al feței. Machiajul corect al arcadelor poate transforma un machiaj banal într-unul spectaculos, care să atragă atenția în zona ochilor, luminând fața și privirea. Și nici măcar nu e atât de complicat: folosește corector pentru a crea conturul extern al sprâncenelor, apoi aplică fard bej perlat sau creion iluminator pe dedesubt, în zona arcuirii acestora.
  5. Alege și aplică fondul de ten la lumină naturală. Atunci când îl testezi pentru a-l cumpăra, dar și atunci când îl aplici pe față acasă, este esențial să te bucuri de lumina naturală a zilei, cea ce care vei avea parte mai toată ziua. Pentru extra-siguranță, cumpără-ți și nuanțele de fond de ten „vecine” – mai deschis și mai închis, deoarece pielea poate varia în nuanțe de la o zi la alta, în funcție de schimbările prin care trece organismul, anotimp, etc.

Citește și: Trucuri de machiaj pentru petreceri

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.