Trucuri de machiaj pentru efect de buze mai pline

Ne-am dori şi noi să avem buzele cărnoase ale lui Rosie Huntington-Whiteley şi părul ei şi trupul ei… dar să revenim la realitate! Dacă buzele tale seamănă mai degrabă cu cele ale lui Jennifer Aniston nu trebuie să disperi. Există câteva trucuri de machiaj care te vor ajuta să creezi impresia de buze mai pline fără intervenţii riscante. Evită să fii şi tu în locul Donatelei Versace sau al multor alte celebrităţi care au exagerat cu tratamentele invazive de frumuseţe.

Creează volum cu ajutorul uleiurilor piperate

Există câteva uleiuri esenţiale care te pot ajuta să dai puţin mai mult volum buzelor tale în mod natural. Nu te vei trezi peste noapte Scarlett Johansson dar este un truc eficient şi simplu care nu îţi dă bătaie de cap precum efectele intervenţiilor invazive. O dată pe săptămână şi nu mai des, foloseşte unul dintre uleiurile esenţiale următoare pentru a-ţi masa buzele.

Uleiul de cuişoare, de scorţişoară sau de mentă poate fi folosit pentru stimularea circulaţiei sângelui la nivelul buzelor care va avea ca efect implicit şi o culoare roşiatică mai intensă şi mai mult volum. Tot la fel funcţionează şi acele gloss-uri pentru volum care ”pişcă” atunci când le aplici pe buze. Poţi masa uleiul pe buze, o picătură sau cel mult 2, după ce le exfoliezi. Ca să atenuezi senzaţia de usturime amestecă-l cu puţin balsam de buze.

Machiajul buzelor pentru a crea senzaţia de volum

Exfolierea buzelor se face în mod regulat, săptămânal, fie cu ajutorul produselor speciale, fie îţi prepari sigură un amestec de zahăr cu ulei de măsline. Pentru un aspect neted nu uita să îţi hidratezi buzele în permanenţă, mai ales după exfoliere!

De fiecare dată când te machiezi şi aplici fondul de ten nu te feri să îl întinzi uniform şi pe buze pentru a crea o bază şi pentru ruj. Apoi conturează-ţi buzele cu ajutorul unui lip liner de o culoare asemănătoare cu cea a rujului pe care ai de gând să îl foloseşti. Trasează linia uşor în exterior dar fără să depăşeşti conturul buzelor şi să creezi altul nou, va arăta pur şi simplu ciudat. Cu ajutorul degetului taponază linia şi aplică uniform rujul.

Deşi nu îţi recomandăm culorile mate de ruj, atât timp cât îl acoperi cu un gloss lucios este în regulă. Tot secretul buzelor cu aspect mai plin stă în strălucirea rujului, aşa că spune pas nuanţelor închise ori mate. După ce ai aplicat rujul şi/sau glossul este timpul să aplici un iluminator în jurul buzelor cu ajutorul unei pensule subţiri. Tamponează şi de această dată cu degetul.

Chiar dacă ţi se pare prea complex machiajul buzelor trebuie să respecţi toţi paşii de mai sus, inclusiv conturul cu lip liner-ul şi cu iluminatorul pentru a beneficia de rezultatele dorite. Şi ca să fim siguri că ai înţeles paşii pe care ţi i-am explicat pentru a crea efect de buze mai pline am ataşat şi un tutorial pe înţelesul tău.

Tu ce alte trucuri pentru efect de buze mai pline foloseşti?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.