5 trucuri de frumusețe utile în prag de primăvară

Trecerea de la iarnă la primăvară coincide – sau așa ar trebui – cu câteva schimbări în ritualul zilnic de îngrijire. Însușește-ți aceste cinci trucuri de frumusețe și vei vedea curând diferența: 

 

Nu e (încă) soare…

… dar asta nu înseamnă că nu trebuie să-ţi protejezi pielea de razele UVA şi UVB, care-ţi „văd” pielea şi când e înorat, penetrând chiar şi sticla (poate te întrebai de ce eşti bronzată pe mâini şi pe partea stîngă a feţei, fiindcă nu ieşi din casă decât la volan). Multe femei consideră că loţiunea cu factor de protecţie se foloseşte doar dacă te expui vara la soare. Ei bine, nu, una dintre regulile de prevenire a maturizării pielii (şi e valabil pentru tot corpul, nu doar pentru faţă) este folosirea cremei de protecţie pe tot parcursul anului (factor de protecţie de cel puţin 30 iarna). Şi dacă stai bine să te gândeşti… te-ai cam bronzat luna trecută la munte, nu?

Încălzeşte-te cu folos

Căldura e încă pornită în casă, însă e timpul să o lași mai moale. Dacă îţi suprasoliciţi sursa de căldură, există o parte pozitivă (faptul că nu-ţi e frig) şi multe negative: consumi energie şi te arde la buzunar, ţi se usucă pielea şi gîtul, aerul devine greu de respirat şi aşa mai departe. Şi dacă te-ai încălzi altfel?  Foloseşte o cremă de corp pentru slăbit care… încălzeşte. Există și alte trucuri de frumusețe folositoare în caz că ți-e frig, cum ar fi masajul, fie el profesional, fie în… cuplu.

Protejează-ți mâinile

Poate ai observat că, atunci când vremea se răceşte, mâinile sunt primele care dau semne de uscare. De aceea, e important să le protejezi mai mult, folosind o cremă hidratantă odată la câteva ore, iar din când în când, e bine să îţi faci un tratament special doar pentru mâini (nu doar dosul palemelor, ci pînă după coate). Foloseşte un exfoliant pentru mâini  şi evită să-ţi speli mâinile cu săpunuri care-ţi usucă pielea.

Acordă atenţie călcâielor

Rezultatul faptului că-ţi ascunzi picioarele în cizme şi şosete groase… se va vedea când vom ajunge la sandale. De aceea, e nevoie de câte un pedicure-spa pe săptămână. Înmoaie-ţi picioarele în apă caldă în care ai dizolvat sare de baie, apoi foloseşte un scrub delicat şi hidratează-le sau foloseşte o mască. Nu insista cu piatra ponce ci mai degrabă cu o pilă specială pentru călcîie, apoi hidratează-ţi bine picioarele şi pune-ţi o pereche de şosete de bumbac. Chiar dacă unghiile nu-s la vedere în acest sezon, îngrijeşte-le ca şi cum ar fi, folosind lacuri transparente precedate, desigur, de tratamente regeneratoare pentru unghii şi hidratante pentru cuticule.

Sporturile de iarnă

Dacă eşti o împătimită a sporturilor pe zăpadă, mai poți profita o vreme, dar trebuie să-ţi alcătuieşti cu atenţie trusa de îngrijire pe care o pui în bagajul de munte. De exemplu, dacă foloseşti produse pe bază de apă (creme hidratante sau cu factor de protecţie solară), acestea îţi vor îngheţa pielea la contactul cu aerul foarte rece. De aceea, chiar dacă ai tenul mai gras, e mai bine să foloseşti creme pe bază de ulei, pentru ca mai apoi, când revii înăuntru, să revii la cele bazate pe apă. Pentru a-ţi proteja buzele de frig, renunţă la rujurile rezistente şi alege formule mai grase. Cât despre trup, chiar dacă stai în căldurosul costum de ski, pielea va avea nevoie de hidratare intensă, deoarece prin transpiraţie, ea se deshidratează excesiv.

CITEȘTE ȘI: 5 trucuri de frumusețe pentru leneșe

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.