Trucuri de frumuseţe în machiaj

Ti se pare că… ai ochii mici sau apropiaţi

Cum poţi corecta:  Ai nevoie de un creion dermatograf, altul decât negru ori nuanţe de maro închis. Optează pentru culori vesele pentru a-ţi contura pleoapa superioară. Apoi, aplică fard „nude” sidefat pe zona întunecată a peretelui nasului, lânga ochi. Foloseşte neapărat ondulatorul de gene, apoi mascara, pentru a potenţa efectul de deschidere a privirii.

De ce să te fereşti: creion negru şi culori închise pe interiorul pleoapei inferioare

Ţi se pare că… ai obrajii „pufoşi”

Cum poţi corecta:  Nu toate avem o structură osoasă ca a Angelinei! Dar putem trişa folosind o pudră bronzantă, cu două tonuri mai închisă decât tenul. Cu o pensulă pentru contur (mai mica decât cea pentru blush sau bronzer), creează o umbră sub formă de semilună pe mijlocul obrazului, urcând uşor spre tâmple. Deja ai pomeţi ca sculptaţi… mai trebuie doar o pudră uşor satinată, pentru estompare şi fixare!

De ce să te fereşti: să aplici blush roşu pe pomeţi  

 

PONT

Regula distragerii atenţiei rămâne de bază în machiajul „corector”. Dacă ai în continuare impresia că e ceva neobişnuit în fizionomia ta, poţi muta „forţat”centrul atenţiei pe ochi sau buze, alegând culori aprinse şi texturi luminoase pentru a le scoate în evidenţă.

 

 

Ţi se pare că… ai nasul prea lat

Cum poţi corecta: După aplicarea fondului de ten, trasează o linie dreaptă (de sus în jos), pe centrul nasului, cu un iluminator, estompează şi apoi acoperă totul cu o pudră translucidă. Unii makeup-artişti susţin inclusiv ideea de a contura discret, cu o pudră mai închisă, „aripile” nasului, în ideea că umbrele ar putea face nasul să pară mai îngust.

De ce să te fereşti: conturul ochilor cu culori închise ar putea face ochii să pară mai mici şi, prin contrast, nasul mai mare.

Ţi se pare că…  ai fruntea prea lată

Cum poţi corecta:  Pudra bronzantă poate crea senzaţia de îngustare a frunţii, deci nu te rezuma doar la obraji atunci când o aplici. Foloseşte o pensulă moale pentru pudră, pentru ca umbra obţinută să pară cât mai naturală.

De ce să te fereşti: fond de ten iluminator sau pudră sidefată pe frunte

Ţi se pare că… ai „guşa”

Cum poţi corecta: Tot pudră bronzantă e soluţia, şi ar fi util să îţi procuri una mată, fără irizaţii, pentru contur cât mai natural. Foloseşte o pensulă voluminoasă, cu care să aplici pudra de la stânga la dreapta, pe sub bărbie, având grijă să estompezi bine. Continuă cu pudra transparentă, aplicând-o pe faţa, bărbie, gât şi decolteu, pentru un finisaj uniform. 

De ce să te fereşti: obişnuieşte-te să stai mereu cu bărbia puţin ridicată

 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.