Trucuri de frumusete… de sezon

Sunt pline revistele de trucuri de frumusete, dar niciodată nu ți le mai amintești atunci când ai nevoie de ele. Iată ce soluții poți aplica pentru cele mai frecvente probleme de sezon:

 

Tratează coșurile cu șampon. Cine-ar fi crezut că şamponul anti-mătreaţă te poate ajuta să scapi de coşurile apărute pe corp, graţie conţinutului său de zinc. Pune puţin şampon pe buretele de baie şi insistă în zonele unde există probleme.

 

Stai cu picioarele în sus. Folosești măști faciale, dar nu prea vezi rezultate? Dacă ridici picioarele mai sus de nivelul corpului (stai culcată și sprijină-le pe un perete), cât stai cu masca pe față, circulația sanguină va fi extra-stimulată în partea de sus a corpului și va favoriza penetrarea profundă a ingredientelor măștii în piele.

 

Scapă de petele de autobronzant. Pentru a remedia un bronz eșuat – pete maro, articulații portocalii, dungi – poți folosi un exfoliant pe bază de acid-salicilic sau o perie aspră, dar și mai eficient este bicarbonatul. Fă un amestec de lapte integral și pudră de bicarbonat, cu care să exfoliezi apoi, prin mișcări circulare, zona cu probleme. Hidratează-ți pielea și aplică din nou autobronzant combinat cu cremă de corp

 

Dezumflă-ți ochii cu ce ai prin casă. Pentru ochi obosiţi se recomandă pliculeţe de ceai negru sau ceai de mentă, infuzie de busuioc sau dischete demachiante înmuiate în suc de ţelină (tocată în blender).

 

Hidratează-ți pielea sub duș. Câștigi și timp, și extra-hidratare. Imediat ce oprești apa, folosește un produs de hidratare a pielii fără să te ștergi înainte. Încearcă un balsam de corp (acesta necesită încă o clătire) sau ulei pentru a-ți masa bine pielea, apoi folosește prosopul doar pentru a-ți tapota picioarele.

 

Pune-ți mască în miezul zilei. Dacă simţi că pielea e brusc foarte grasă (de căldură, efort sau exces de sebum), fă-ţi o mască dintr-un şerveţel demachiant. Decupează patru găuri în dreptul ochilor, nasului şi gurii, pune masca pe faţă şi ţine-o zece minute.

 

Așteaptă o zi între epilat și aplicarea unui autobronzant. Nu asocia depilarea cu bronzarea artificială, loţiunea bonzantă poate penetra porii deschişi, cauzând iritaţii şi pete închise de culoare.

 

CITEȘTE ȘI: Trucuri de frumusete de care n-ai mai auzit 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.