Trucuri de frumusete care iti ridica moralul

Există zile în care pur şi simplu eşti cu moralul la pământ. Te-ai certat cu iubitul sau cu vreo prietenă, ai dat-o în bară la serviciu cu un proiect important, a trebuit să te împrumuţi ca să plăteşti chiria sau rata la bancă… Vezi numai lucruri negative în jur, nimic din ce faci nu pare să-ţi reuşească şi te simţi cea mai urâtă, neapreciată şi ne-iubită femeie de pe pământ!

Ce faci în astfel de zile? Te resemnezi şi te împaci cu lacrimile tale, aşteptând ca cineva sau ceva să te scoată din „butoiul cu gânduri negre”? Atitudinea asta pasivă ar putea să se întoarcă împotriva ta; cu cât eşti mai mult timp stresată şi demoralizată, cu atât sănătatea şi frumuseţea ta au de pierdut. Ce trebuie să faci e să acţionezi concret pentru a-ţi recăpăta încrederea în tine şi a vedea din nou lumea cu ochi buni. Nu aştepta lucrurile bune să vină la tine, ci forţează-le să ţi se întâmple!Iată trei trucuri de frumusete simple, dar care au efecte benefice asupra moralului şi te vor face să te simţi din nou frumoasă!

Poartă ruj roşu

Oricât de vanitos ar suna, ne place să fim admirate de cei din jur. De câte ori nu ţi s-a întâmplat să ieşi din casă simţindu-te complet banală şi neatrăgătoare, până când un tip drăguţ de pe stradă ţi-a aruncat o ochiadă şi ţi-a înseninat ziua? Rujul roşu, mai mult decât oricare altul, are puterea de a te face să pari feminină, senzuală şi sigură pe tine. Conform unui studiu realizat în Franţa, chelneriţele care poartă ruj roşu primesc mai des bacşiş decât cele care folosesc ruj maro, roz sau deloc.

Într-un alt studiu interesant, realizat la Universitatea din Manchester, 50 de bărbaţi au fost rugaţi să se uite la poze cu femei purtând diferite rujuri. Subiecţii au petrecut în jur de 7 secunde privind femeile cu ruj roşu, 6 secunde pe cele cu buze roz şi s-au uitat doar 2 secunde la femeile fără ruj pe buze. Aşadar, vrei să te simţi frumoasă şi admirată oriunde te-ai duce? Poartă cu încredere ruj roşu! Vei vedea că poţi să atragi privirile oricui şi bărbaţii din jur vor deveni mai galanţi, mai dornici să intre în vorbă cu tine.

Lasă-ţi părul pe spate

Deşi boburile, loburile şi tunsorile în stil pixie sunt pe val, bărbaţii se încăpăţânează să admire tradiţionalul păr lung la o femeie. O podoabă capilară bogată şi sănătoasă, care străluceşte şi e catifelată la atingere, a fost dintotdeauna un semn al feminităţii şi fertilităţii în ochii bărbaţilor. Gândeşte-te la Audrey Hepburn şi Marilyn Monroe: prima este un fashion icon admirat de femei, a doua un sex simbol dorit de bărbaţi.

Un sondaj realizat de Daily Mail în 2008 dezvăluia că 56% dintre tipii respondenţi s-au declarat atraşi de femeile cu păr lung, doar 7% admirând femeile tunse scurt. Mai mult chiar, din cei 56%, majoritatea au declarat că preferă femeile cu păr lung şi natural, cel lung şi drept fiind preferat de numai 13% dintre respondenţi.

Se pare că, la fel ca şi în cazul rujului roşu, părul lung este un magnet pentru bărbaţi. Aşa că data viitoare când ai o zi proastă, mizează pe puterea de seducţie a părului tău. Aplică o mască pentru strălucire şi catifelare cu ulei de migdale sau de măsline, spală-ţi părul şi stilizează-l cât mai puţin – onduleurile trebuie să pară naturale, nu încărcate de fixativ. Să-ţi cadă în valuri pe umeri, să strălucească în bătaia soarelui şi să se unduiască uşor la fiecare mişcare pe care o faci. Bărbaţii te vor privi cu dorinţa de a-şi trece degetele prin părul tău, iar tu te vei simţi seducătoare ca o sirenă!

Fă o baie cu uleiuri esenţiale

Înainte să apară antidepresivele şi calmantele, oamenii foloseau uleiuri esenţiale. Mirosul este cel mai puternic dintre simţuri, fiind capabil să influenţeze activitatea cerebrală. Bulbii olfactivi sunt direct conectaţi la acele părţi ale creierului care controlează emoţia şi memoria, de aceea simpla inhalare a unei arome poate declanşa modificări în organism, inclusiv calmarea nervilor şi inducerea unei stări de bine.

Există o mulţime de uleiuri esenţiale care au proprietăţi relaxante şi calmante. Poţi să le inhalezi sau să torni câteva picături de ulei în gelul tău de duş, dar cel mai eficient mod de a te înviora şi destresa este să faci o baie relaxantă. 6-8 picături de ulei magic turnate în apă caldă din cadă pot face minuni!

Cele mai indicate pentru băi relaxante sunt uleiul esenţial de lavandă, iasomie, trandafir, portocale, scorţişoară, bergamotă şi tămâie. Când te simţi copleşită de gânduri negative, rezervă-ţi o oră doar pentru tine şi răsfaţă-te cu arome care nu doar te relaxează, dar îţi şi induc o stare generală de bine, optimism şi încredere!

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise