Trucuri de frumusețe cu BUGET REDUS

Ai planuri de investiții sau doar stai rău cu finanțele, deci trebuie să strângi un pic cureaua, inclusiv în zona de frumusețe! Poate or să-ți fie de folos cele câteva trucuri de frumusețe anti-faliment, adunate de la fetele Cosmo…

Îngrijirea tenului poate să-ți afecteze serios bugetul… Ce fac eu pentru ca bugetul de skincare să nu sară în aer? Simplu, investesc într-un serum, care să completeze efectul unor produse de îngrijire zilnică – gel de curățare, cremă de zi și cremă de noapte – mai puțin costisitoare. În felul acesta, pot renunța și la crema pentru conturul ochilor!”

„Am încercat multe trucuri de frumusețe, și de multe ori nu am nevoie de cosmetice; cel mai eficient tratament astringent pe care l-am descoperit este zeama de lămâie, mai ales când ai pori imenși!”

„Pentru a nu aplica mereu mult parfum pe mine, astfel încât să reziste pe piele toată ziua, adaug câteva picături de parfum (pulverizez de vreo zece ori în recipient) în crema de corp, apoi amestec cu o spatulă. După ce-mi hidratez pielea cu ea, parfumul se face deja simțit, iar eu mai aplic în maxim două puncte pe corp…”

„Când rămân fără blush și nu sunt dispusă să investesc într-unul nou, folosesc un ruj cremos pentru a-mi îmbujora chipul. Îl aplic cu vârfurile degetelor, imediat după fondul de ten, apoi masez ușor să-l estompez și uniformizez cu pudră!”

„Vopsitul la salon înseamnă timp și bani și nu dispunem mereu de ambele, așa că recurg des la retușuri la domiciliu. Iar pentru a mă asigura că acele chimicale din vopseaua de păr nu-mi atacă scalpul ori firul, îmbunătățesc mereu formula produsului picurând în ea ulei destinat îngrijirii părului!”

CITEȘTE ȘI: Trucuri de frumusețe din lumea largă

„De când am aflat că peria mascarei este mai importantă decât formula acesteia, mi-am propus să păstrez periuța după golirea recipientului, atunci când descopăr un produs care-mi place. Când rămân în pană, o folosesc pentru a aplica o mascara mai puțin performantă!”

„A fi în ton cu tendințele înseamnă cheltuieli mari, dar nu e musai să-ți înlocuiești toată trusa de farduri! Sezonul ăsta sunt în vogă buzele mate, poți obține efectul cu un ruj clasic. Îl aplici, tapotezi cu un șervețel, aplici pudră sub formă de pulbere din belșug și… gata!”

„Ador parfumul de scorțișoară, în special în sezonul rece, dar nu găsesc mereu produse care să conțină acest ingredient. Așa ca am improvizat un pic… am cumpărat un gel de duș foarte convenabil ca preț, în care am pus un baton de scorțișoară! E absolut divin, crede-mă!”

„Burețeii de machiaj absorb o cantitate mare din fondul de ten sau BB-cream, chiar și atunci când îi umezești înainte, și pot modifica formula produsului. De aceea, eu folosesc pensula plată când aplic formula (2-3 picături sunt suficiente), apoi estompez cu vârfurile degetelor. Fondul de ten chiar ține mai mult astfel!”

„Ca să-mi reziste mai mult manichiura, aplic glitter doar pe vârfuri și apoi un las pentru finisaj; astfel mă aleg cu un design drăguț iar lacul de unghii nu se ciobește în primele 2-3 zile de la aplicare! Iar când începe să o facă, particulele de sclipici camuflează destul de bine defectele.”

„Mi se întâmplă destul de des, mai ales după o călătorie, să găsesc fardurile sparte în trusă. Dar nu le arunc, ci le transform! Ultima dată am amestecat blush-ul făcut țăndări cu puțină cremă de față și am obținut un super-fard cremos!”

„Dacă simt că apare un coș, aplic imediat puțin oțet de mere pe zona respectivă, ținând puțin apăsat cu un bețișor pentru urechi, astfel încât să-i opresc evoluția!”

CITEȘTE ȘI: Trucuri de frumusețe de la hair-stylist

„Scrub-ul corporal se termină destul de repede, dar pentru a-i prelungi „viața” , amestec de fiecare dată din el puțin cu o linguriță de zahăr brun și tot atâta sare de mare, înainte să îmi masez pielea!”

„Nu-mi dă mereu mâna să cumpăr o întreagă gamă de îngrijire profesională pentru păr, așa că-mi iau doar o mască sau un tratament, iar pentru spălarea zilnică îmi cumpăr un șampon mai puțin costisitor, potrivit tipului meu de păr. La urma urmelor, șamponul curăță și atât, nu?”

„Am o regulă strictă atunci când merg la cumpărături pentru produse de frumusețe. Mă zgârcesc la orice presupune clătire imediată – demachiant, toner, mască, tratamente pentru păr, etc., dar sunt generoasă cu celelalte produse, care rămân pe piele (mai ales pe față) toată ziua: cremă de față sau serum, fond de ten și produse pentru machiajul ochilor.”

„Paletele de farduri de pleoape arată foarte bine, însă rareori se consumă toate culorile. Așa că eu investesc individual, numai în culorile care-mi plac! Recent am descoperit că fardurile cremă sunt cele mai tari…”

Citește și: Trucuri de frumusețe pentru leneșe

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise