Trucuri de frumusețe mai puțin obișnuite

Am selectat pentru tine cele mai interesante trucuri de frumusețe pe care le-am aflat în ultima vreme; crede-ne, trebuie să le afli, fiindcă niciodată nu poți ști când ți se poate întâmpla să ai nevoie de ele.

Machiaj invizibilE greu de crezut că aplicând nu mai puțin de trei produse – fond de ten, blush și pudră – poți obține un machiaj „nude” în adevăratul sens al cuvântului. Și totuși, Liv Tyler știe secretul: apa de trandafiri, pulverizată discret pe față (tamponează-ți apoi delicat tenul cu un șervețel), după așternerea celor trei produse enumerate mai sus, ar fi capabilă să facă tenul să arate ca și cum n-ar fi machiat, și totuși fără vreun cusur!

Dieta cu… ruj

De cele mai multe ori, în diete, pofta de dulce pune apare pe nepusă masă și e cel mai greu de stăpânit! Am aflat un super-truc pentru ca dieta să meargă „ca unsă”, fără abateri: produsele… gurmande pentru buze! Aroma lor intensă este capabilă, se pare, să înfrâneze pe moment pornirea de a mânca ceva dulce!

Gene mai bogate într-o clipită

Pentru a-ți face genele să pară mai stufoase, trasează conturul pleoapei mobile pe sub linia genelor, folosind un creion negru sau maro, și abia apoi mascara.

În puterea nopții

Sigur că se anunță un coș în ajunul unei zile importante… Pentru a-i reduce dimensiunea, astfel încât să poată fi ușor camuflat prin machiaj în zori, „aplică puțină miere de albine, acoperă cu un plasture și mergi la culcare”, spune Rona Berg în Frumusețe la minut. ”Mierea distruge bacteriile și accelerează procesul de vindecare”, adaugă autoarea.

Hidratare naturală după tipul de ten

Se știe că extractul de gălbenele, uleiul de argan sau aloe vera sunt ingrediente hidratante de top, însă ele se adresează fiecare cîte unui tip de ten în parte: primul este potrivit pentru ten normal, arganul este recomandat tenului uscat sau sensibil iar aloe vera tenului gras/mixt.

Trata-styling

Îmbină stylingul cu îngrijirea părului folosind un truc recomandat de celebrul stylist Sam McKnight, Ambassador Global Pantene, cel care a semnat coafurile unor dive precum Madonna, Lady Gaga sau Sarah Jessica Parker. Acesta recomandă aplicarea unui tratament fără clătire, pentru ca apoi să-ți împletești părul cum îți place și să-l porți astfel toată ziua!

Ingrediente neconvenținale

Despre miere, ulei de argan sau aloe vera știi că se numără printre cele mai eficiente „arme” naturale în îngrijirea tenului, dar există și câteva  ingrediente neconvenționale benefice pielii! De exemplu: veninul de albine? Acesta ajută la regenerarea pielii, accelerează circulaţia sângelui şi creşte producţia de colagen şi elastină. O altă vietate furnizoare de compuși pentru îngrijirea pielii este melcul; extractul din secreția acestuia acţionează ca un exfoliant delicat, îndepărtând celulele moarte de la suprafaţa pielii şi stimulând regenerarea celulară. Nu în ultimul rând, veninul temutei vipere este un excelent anti-rid!

Numai cu difuzor!

Ai un uscător mai vechi, ești la un hotel sau… pur și simplu ai rătăcit difuzorul foehnului, cel care previne „împrăștierea” buclelor  în timpul uscării? Rona Berg, propune o soluție de avarie, și anume să acoperi gura uscătorului cu o… șosetă subțire!

Protejează-ți creioanele!

Atunci când îți ascuți creioanele de buze, pleoape sau sprâncene, vârful se poate rupe de tot (și chiar de câteva ori la rând) dacă mina este foarte moale. Pentru a evita astfel de incidente, pune-le în frigider cu o oră înainte, pentru ca mina să devină mai rigidă.

Artă și precizie

Pentru a te asigura că fiecare pas al aplicării machiajului este perfect, ai nevoie de un accesoriu precum cel din imagine – forma 3D a buretelui permite aplicarea eficientă a fondului de ten, corectorului și blush-ului  și este excelent dacă vrei să așterni formulele în straturi, fără să amesteci. Capătul rotunjit facilitează aplicarea pe arii extinse, în timp ce capătul ușor ascuțit este ideal pentru unghiurile cu acces dificil de pe față (colțurile nasului)!

 

 

 

 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.