Triseaza cu un bronz perfect!

Securizează porţiunile delicate

Întinde puţină cremă de corp în zonele cu risc de pătare (gît, coate, genunchi, călcîie şi încheieturi). Aplică şi pe dosul braţelor, unde pielea este mai deschisă (ca şi pe gît), iar autobronzantul i-ar putea da o nuanţă prea intensă.

În sfîrşit, autobronzantul!

Poate că ţi se pare un ritual prea sinuos, dar e sută la sută sigur! Aplică deci autobronzantul – oricare formulă ţi-e la îndemînă, şi nu vei da greş! Întinde-l peste tot uniform, apoi aşteaptă minim un sfert de oră înainte de a te îmbrăca. Apropo de asta, în ziua „bronzării” ar fi bine să nu porţi haine strîmte.

Tuşa finală

Pune-ţi bronzul în valoare cu o cremă satinată sau cu microparticule aurii (uleiului i-ar lua prea mult să pătrundă în piele) şi rehidratează-ţi pielea după fiecare duş în zilele următoare. A doua sau a treia zi poţi deja să reaplici autobronzantul fără o exfoliere viguroasă, însă ar fi bine să o iei de la capăt cu întregul ritual la fiecare 5-7 zile.
 

Ce-i drept, e atît de sexy! Noroc că există atît de multe variante sănătoase, iar după ce parcurgi paşii necesari bronzării „de apartament”, vei obţine un bronz despre care nici tu nu vei crede că este… fake!

Exfolierea pe uscat

Foloseşte o mănuşă aspră, perie de baie sau lufa, înainte de a le uda, pentru a îndepărata pielea uscată. Execută mişcări circulare, în special în zonele cu piele mai groasă, unde autobronzantul tinde să lase pete – coate, genunchi, călcîie etc.

Relaxare subacvatică

Stai un sfert de oră cufundată în apă călduţă (nu mai mult de 36 de grade Celsius) şi spumant sau ulei de duş – adică gel de duş cu textură uleioasă – , pentru ca pielea să se înmoaie, dar nu sta mai mult de atît (nu e cazul să ajungi să ţi se încreţească pielea!).

Scrub-ul umed

Dacă în prima etap` ai scăpat de stratul superficial de piele uscată, acum vorbim de o exfoliere de „finisare”; alege un produs cu particule dure pentru a scăpa de ultimele rămăşiţe de celule moarte ce obturează pielea sănătoasă (acum e momentul să foloseşti şi lama de ras, dacă e cazul). Clăteşte-te apoi cu apă cît mai rece, pentru a închide porii!

Hidratarea pe apă

Nu-ţi şterge pielea după clătire; hidrateaz-o bine cu ulei sau lapte de corp (apa se va scurge în timp ce-ţi întinzi uleiul pe corp, şi tot ce va trebui să mai faci este să-ţi tapotezi uşor pielea cu un prosop pentru a te usca mai repede).

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.