Trend alert de toamna: se poarta tunsoarea pixie!

Vedetele dau tonul! Modelul britanic Twiggy şi actriţele Jennifer Lawrence, Audrey Tautou, Robin Wright sunt doar câteva dintre starurile care poartă cu mândrie coafura pixie. Şi tu poţi străluci cu o astfel de tunsoare. Îţi va evidenţia trăsăturile feţei şi îţi va contura perfect personalitatea.

Chiar dacă tunsoarea aceasta îţi va da un aer boyish, nu uita să-ţi îndulceşti stilul adoptând o vestimentaţie pe masură realizată din materiale moi şi fluide (mătasea este în vogă), volănaşe, rochii şi fuste care urmăresc linia corpului, printuri de inspiraţie florală, accesorii strălucitoare discrete (pentru o seară specială, cerceii candelabru se potrivesc de minune), în esenţă toate acele elemente care te definesc şi te ajută să te simţi bine în pielea ta.

Ţine cont de fizionomie

Înainte de a adopta stilul pixie trebuie să ţii cont de forma feţei. În funcţie de ea, hairstylistul îţi va aranja părul astfel încât să arate cât mai bine.

Pentru faţa ovală – tunsoarea pixie în “straturi” (dacă ai firul subţire, lipsit de volum) sau dreaptă (dacă te mândreşti cu o podoabă capilară bogată şi robustă) se potriveşte cel mai bine. Bretonul şi perciunii pot fi mai lungi dacă ai fruntea lată sau mai scurt dacă vrei să-ţi evidenţiezi trăsăturile feţei.

Pentru faţa pătrată – trebuie să ai în vedere o tunsoare pixie asimetrică, cu mult volum. Încearcă să eviţi bretonul. Părul din zona cefei trebuie să fie cât mai scurt şi să urmărească linia naturală. Dacă ai părul creţ, atunci nu exagera cu lateralele (nu vrei să arăţi ridicol, ca un căţeluş) şi evită cu desăvârşire cărarea pe mijloc.

Pentru faţa în formă de inimă tunsoarea pixie trebuie să fie cât mai scurtă, cu volum în creştet. Bretonul trebuie să fie asimetric astfel încât să pună într-o lumină bună ochii, sprâncenele, buzele şi pomeţii.

Foloseşte produse de înfrumuseţare potrivite!

Tunsoarea Pixie nu este greu de întreţinut. Aşa că foloseşte ca şi până acum şamponul tău preferat, adaptat nevoilor podoabei tale capilare. Apoi usucă-l cu atenţie, aplicând înainte un ulei cu efect hrănitor care să protejeze părul de căldura foenului.

După ce i-ai dat volum cu o perie care să nu-ţi electrizeze firele de păr, aplică un spray fixativ care să nu încarce coafura. Pentru a contura şi mai mult trăsăturile feţei adoptă un machiaj subtil sau unul dramatic dacă eşti mai îndrăzneaţă. De mare efect sunt rujurile roşii mate şi fardurile de pleoape în nuanţe ciocolatii, violet şi aurii.
 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.