Tratamente naturale pentru intarirea unghiilor

Şi cum facem să le menţinem sănătoase, când noi, de fapt, abuzăm de fragilitatea lor?

Crema hidrantantă

Cea mai comună problemă a unghiilor este faptul că se rup foarte repede din cauza exfolierii lor rapide. Acest lucru se poate întâmpla dacă unghiile sunt prea moi. Din această cauză, specialiştii au două sfaturi: trebuie să aplicăm cremă hidrantantă zilnc pe unghii şi să evităm contactul cu chimicalele (de natura celor care se regăsesc în soluţiile de curăţat pe care le folosim prin casă). Atunci când aplicăm cremă hidrantantă pe unghii şi pe cuticule, le ajutăm să absoarbă apă, ceea ce duce la unghii mai tari şi mai sănătoase. În ceea ce priveşte chimicalele (şi mâncărurile foarte acide intră în această categorie), este recomandat să folosim mânuşi speciale când lucrăm cu aceste substanţe şi să evităm contactul unghiilor cu sucul de lămâie sau portocale, spre exemplu.Uleiul de măsline

Există un tratament naturist pe bază de ulei de măsline care te poate ajuta la întărirea unghiilor. Trebuie să încălzeşti 5 linguri de ulei de măsline la o temperatură suprotabilă deoarece va fi nevoie să ţii unghiile înmuiate în acesta. Unghiile trebuie să fie acoperite de acest ulei pentru 5 minute, după care te poţi clăti folosind apă caldă. Pe cât posibil, evită folosirea săpunului. Acest tratament trebuie repetat zilnic pe o perioadă de 2 săptămâni pentru a observa o diferenţă notabilă.

Vitamina A sub formă de ulei

O vizită la farmacie şi o investiţie de numai 3 RON îţi aduce o capsulă de vitamina A sub formă de ulei. O poţi folosi pentru a masa suprafaţa unghiei, fapt care îi va da o strălucire naturală şi va întări unghia.

Ceaiul de tei

O lingură de ceai de tei combinată cu câteva picături din vitamina E te va ajuta să ai unghii mai tari şi mai sănătoase, dar va distruge şi ciuperca unghiei şi orice altă formă de infecţie posibilă. Cu acest amestec, trebuie să masezi unghiile uşor, la fel ca în cazul tratamentului cu vitamina A uleioasă.

Pila de unghii

Modul în care tu îţi pileşti unghiile ar putea fi total greşit şi ar putea fi chiar cauza unghiilor tale moi. Începe să pileşti unghia de pe una din părţi şi mişcă pila la distanţă egală înainte şi înapoi (daca una din acest două mişcări este mai lungă, unghia nu va fi pilită corect). Atunci când pileşti unghia de la margine înspre centru, unghiei tale îi este mai uşor să susţină marginile şi ea nu se va mai rupe. În timp, această tehnică de pilire va întări unghiile tale. Evită pila din metal deoarece este prea rigidă comparati cu fragilitatea unghiei tale. Trebuie să foloseşti o pilă foarte fină.

1 comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.