Transforma-ti tenul intr-o saptamana

Știm prea bine că este imposibil să capeți un ten perfect peste noapte, însă o săptămână este un interval rezonabil pentru ca tenul tău să radieze de sănătate.

Și, cum e aproape imposibil să lupți cu toate problemele specifice în fiecare zi, alege-ți o zi din săptămână pentru a te concentra pe fiecare în parte: Iată programul tău pentru următoarele șapte zile:

LUNI : Exfoliere
Pentru ca procesul de curățare să fie un succes, trebuie să ții cont de tipul tenului tău:
Ten normal. Caută un exfoliant care combină micro-particulele (pentru exfoliere mecanică) cu enzime din fructe (pentru îndepărtarea delicată a celulelor moarte) și folosește-l de două-trei ori pe săptămână. Un bun exfoliant ar trebui să conțină și ingrediente hidratante, pentru a întări bariera protectoare proprie pielii.
Ten sensibil. Folosește o mască delicată, pe bază de enzime din fructe (de exemplu, papaya sau dovleac), o dată pe săptămână, în loc de exfoliant – e mai bine să nu folosești produse abrazive pe pielea iritabilă. Acidul salicilic este, deasemenea, un ingredient recomandat, calmând pielea pe măsură ce-o curăță. Dar ține-te departe de produsele cu procent mare de acizi alfa-hidroxizi (AHA). Acidul Glicolic, de exemplu, poate irita puternic tenul sensibil, făcând-ul și mult mai expus la arsuri solare.
Ten gras. Curăță-ți pielea prin exfoliere de trei ori pe săptămână, ba chiar de patru dacă te confrunți cu acneea, recomandă dermatologul Terry Long, care sugerează folosirea unui scrub cu adaos de acid salicilic și acid glicolic – ambele ingrediente ajutând la curățarea porilor în profunzime, dar și la reînoirea celulară mai rapidă.
După curățare, clătește-ți fața cu apă rece, apoi aplică o cremă intens hidratantă, masându-ți tenul cu mișcări circulare.

MARȚI : Hrănește-ți tenul
Tenul veșnic uscat înseamnă piele ternă, deci este esențial să menții nivelul optim de hidratare. Expertul Anne Mendelovici recomandă folosirea simultană a unui serum cu acid hialuronic (un lichid ca lubrifiantul, care atrage apa în piele) cu o cremă care întărește bariera protectoare a pielii și menține hidratarea în profunzime – caută ingrediente precum uleiul din plante, vitaminele B3 și B5, dar și ceramide. Pentru extra-efect, caută o cremă de noapte cu „ingrediente cu potențial regenerator”, precum retinolul sau enzimele din fructe.

MIERCURI : Scapă de coșuri
Dacă tenul tău se alege cu coșuri doar o dată pe lună, în preajma ovulației, ar fi bine să îți faci analizele, să verifici dacă nu cumva există ceva dezechilibre hormonale. Pentru uz extern, încearcă un produs de curățare pentru ten acneic, cu acid salicilic, și aplică local un tratament anti-coșuri, zilnic, până ce acesta dispare. Totodată, caută să adopți un regim alimentar lipsit de produse cu potențial inflamator, migrând spre o dietă alcalină.

JOI : Ține pigmentarea sub control
Pentru a stopa pigmentarea, caută ingrediente precum vitamina C împreună cu un produs de protecție solară (razele ultraviolete sunt principala cauză a petelor pigmentare). Folosește-le pe ambele zilnic, începând de acum. Dacă ai pete pigmentare ușoare, indiferent de nuanța pielii tale, experții recomandă produse cu acid elagic, acid kojic și emblica – extracte din plante care pot fi folosite fără riscuri, fără prescripție medicală, dar trebuie să alegi un produs provenind dintr-o sursă cu reputație (fără brand-uri obscure, deci!). Nu uita să-ți protejezi tenul de soare, purtând zi de zi o cremă cu SPF.

VINERI : Anti-ageing preventiv
Teoretic, vârsta de 20 de ani este un moment bun pentru a introduce în ritualul de îngrijire ingrediente anti-ageing, dar totul depinde în mare măsură de moștenirea ta genetică. Totuși, spun experții, începerea vremelnică a ofensivei anti-rid și pro-fermitate poate întârzia procesul de maturizare a pielii. Include deci în răsfățul săptămânal un serum anti-age (poate fi cel de marți, cu acid hialuronic) pe care să-l folosești înainte de machiaj, pe post de bază. Sigur, e posibil ca eficiența sa, vizibilă imediat, să te facă să-l folosești mai des, ceea ce nu poate fi deloc rău.

SÂMBĂTĂ : Strălucește natural
Unul din motivele pentru care practicantele Yoga radiază este poziția Seated Twist. Aceasta ajută la eliminarea toxinelor din organe. Uite cum se face: stai în șezut cu spatele drept și piciorul drept întins în față; flexează piciorul stâng peste cel drept, apoi proptește-te cu brațul drept de genunchiul îndoit și întoarce-te cât poți înspre stânga. Schimbă apoi piciorul stâng cu dreptul și repetă poziția timp de un minut.

DUMINICĂ : Zi de odihnă pentru tenul tău
Uneori, e bine să te limitezi doar la un singur produs – pentru hidratare. Alege-ți ziua de duminică pentru a da pielii tale un răgaz de 36 de ore să respire (cu condiția ca sâmbătă seara să îți cureți serios tenul). Apelează doar la o loțiune ușoară pentru a-ți hrăni fața (poate fi și apă de trandafiri).

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise