Totul despre uleiul de ricin: proprietăți, beneficii, utilizări

Folosit de multe secole în scop terapeutic, uleiul de ricin poate fi găsit pe lista de ingrediente a produselor cosmetice, săpunurilor, uleiurilor de masaj, dar și textilelor sau medicamentelor. În același timp, îți poți folosi și simplu. Este ieftin și se găsește la orice farmacie sau magazin cu produse naturiste.

Proprietățile și beneficiile uleiului de ricin

Uleiul de ricin are efect antiinflamator, antioxidant, emolient și laxativ. Poate fi folosit în multe situații:

dacă ai probleme ale pielii (arsuri solare, tăieturi minore, acnee, eczeme, piele uscată);

pentru întinerirea pielii și diminuarea ridurilor, pentru că stimulează producția de colagen și elastină;

pentru diminuarea cearcănelor;

dacă te confrunți cu căderea părului, dar și dacă doar îți dorești ca acesta să fie mai des, moale și strălucitor;

dacă ești constipată, fiind un tratament temporar natural și ușor de folosit

Utilizări

Pentru îngrijirea părului și/sau pentru prevenirea căderii sale: se aplică ulei de ricin pe scalp și se masează ușor cu degetele. Apoi se acoperă părul și se lasă uleiul să acționeze 20 de minute. Se spală apoi părul până când se elimină complet uleiul de ricin, iar procedura se repetă o dată pe săptămână pentru cel puțin 2 luni.

Pentru diminuarea cearănelor și a ridurilor: înainte de culcare, aplică ulei de ricin în zona ochilor și lasă să acționeze peste noapte. Dimineața, pielea se spală bine pentru a elimina orice urmă de ulei de ricin care nu a intrat în piele.

Pentru tratarea arsurilor solare: se aplică pe zonele afectate un amestec de ulei de ricin și ulei de cocos, în proporții egale. Se lasă să acționeze cât mai mult timp.

Pentru tratarea acneei: se aplică pe zonele afectate, se lasă să acționeze câteva ore, apoi se spală cu apă călduță.

Pentru hidratarea tenului: se aplică un strat subțire de ulei de ricin pe ten și se întinde folosind mișcări ușoare, circulare. Este recomandat să aplici uleiul de ricin înainte de culcare, pentru a acționa peste noapte.

Pentru a avea gene mai lungi și groase: înmoaie un bețișor de urechi în ulei de ricin și aplică pe toată lungimea genelor, după ce te-ai demachiat. Repetă procedura în fiecare seara, cel puțin o lună. Uleiul poate fi folosit și pentru sprâncene, dacă vrei ca acestea să crească mai repede după ce le-ai pensat prea mult sau îți dorești să fie mai stufoase.

Pentru constipație: înghite o linguriță de ulei de ricin dimineața, pe stomacul gol. Atenție! Uleiul de ricin poate induce travaliul, decid acă ești însărcinată nu îl consuma decât la recomandarea medicului.

 

Citește și: Produsul minune al lunii: uleiul de măsline 

Citește și: Mituri false despre uleiul de cocos 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.