Totul despre suplimentele pentru creșterea și sănătatea părului

Le-ai văzut pe Instagram și în farmacii sau pe Internet, prietenele ți-au vorbit despre ele, ai putea crede că toată lumea folosește suplimente pentru creșterea și sănătatea părului. Însă sunt acestea atât de eficiente precum se spune? Chiar îți fac părul să crească mai repede și mai puternic, îi oferă un aspect mai sănătos și strălucire?

Aceste suplimente conțin de regulă vitaminele A, C, D și E, dar și acid folic sau biotină. Scopul lor e să îmbunătățească sănătatea firelor de păr din interior, spre deosebire de măștile de păr. Persoanele care le promovează spun că părul va arăta și se va simți mai bine după câteva luni de utilizare, iar prețul lor este în general destul de scăzut, motiv pentru care multe femei se bazează pe ele.

Totuși, trebuie să știi că acestea nu sunt neapărat eficiente dacă ai deja o alimentație sănătoasă. Toate ingredientele pe care le conțin se găsesc în diferite alimente, deci nu e nevoie decât să le alegi pe cele potrivite pentru a te bucura de efectele lor benefice – iar asta e valabil cu orice supliment alimentar.

Din păcate, starea părului tău nu se va schimba doar pentru că iei aceste alimente. Organismul uman ia doar ce are nevoie, deci, dacă ai deja o dietă sănătoasă, suplimentele nu te vor ajuta cu nimic. În cazul în care îți lipsesc anumiți nutrienți (iar acest lucru s-a văzut la analize), atunci suplimentele pot fi o idee bună.

Există multe persoane care au o deficiență de vitamine și nu știu acest lucru. De obicei, această problemă este cauzată de dietele de slăbire, de o alimentație proastă sau de stres. Astfel, organismul alege să nu mai trimită nutrienții spre lucruri mai puțin importante, precum părul, ci le redirecționează spre organele care au mai multă nevoie.

Să vorbim totuși despre cât de repede apar efectele unei alimentații sănătoase sau a suplimentelor pentru păr. Vei fi dezamăgită că schimbarea nu este vizibilă după câteva luni, așa cum se spune, mai ales dacă ai părul lung. Problema este că părul este un țesut mort, care nu se poate regenera. De aceea, vitaminele vor ajuta părul nou, dar nu pot afecta în vreun fel sănătatea celui care deja a crescut. Cu alte cuvinte, poate fi nevoie chiar și de câțiva ani până când podoaba capilară să arate mai bine.

Ce e de făcut?

Există câteva lucruri pe care le poți face pentru a-ți menține părul frumos și sănătos sau pentru a-i îmbunătăți puțin aspectul. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să îți tunzi regulat vârfurile despicate – nici cel mai scump ulei de păr nu va reuși să le lipească la loc! Apoi, evită vopsirea părului sau optează pentru produse fără amoniac și nu aplica de fiecare dată vopseaua pe toată lungimea părului, ci doar pe rădăcină.

Deși măștile de păr din comerț îți ajută părul, noi îți recomandăm să folosești pe cât posibil doar produse naturale. Preferatul nostru este un amestec de ulei de măsline, ulei de cocos și miere, pe care ar trebui să îl lași în păr măcar 1-2 ore înainte de a te spăla. Folosește această mască naturală o dată pe săptămână sau la două săptămâni, în funcție de nevoile părului.

Apoi, evită folosirea uscătorului de păr la temperaturi ridicate, a ondulatorului și a plăcii de întins părul. În cazul în care vrei neapărat să folosești aceste ustensile, nu uita să aplici un spray termoprotector înainte.

 

Citește și: Trucuri pentru un păr mai frumos, strălucitor și sănătos 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.